DOLAR
32,5484
EURO
34,8615
ALTIN
2.430,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C

Kadın müdür yardımcısına önce hakaret, sonra sürgün

Kadın müdür yardımcısına önce hakaret, sonra sürgün
03.05.2022 08:48
333
A+
A-

Hakaretle suçlanan erkek okul müdürü görevinde kaldı, hakarete uğrayan kadın müdür yardımcısı görevinden alındı

Mersin’de bir ortaokulun erkek müdürünün, İzcilik faaliyetleri yapan kadın müdür yardımcısına kadınlık onurunu hedef alarak hakaret ettiği iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açıldı. Soruşturma devam ederken okul müdürü ile müdür yardımcısı arasındaki tartışma devam etti, müdür yardımcısı bir başka hakaret iddiasıyla konuyu savcılığa taşıdı. Adli ve idari süreç sonuçlanmadan kadın müdür yardımcısı öğretmen olarak bir başka okula gönderildi, erkek müdür yardımcısı görevinde kaldı.

Mersin Toroslar Ziraat Odası Ortaokulu Müdürü M.Z’nin, okulun müdür yardımcısı M.K’ye kadınlık onurunu hedef alarak hakaret ettiği iddiasıyla idari ve adli soruşturma başlatıldı.

2 kadın öğretmenin tanık olduğu hakaret iddiasıyla ilgili soruşturmanın sonucu beklenmeden kadın müdür yardımcısı bir başka okula gönderildi.

“İZCİLİK KAMPINA GİDENLER KENDİNİ PAZARLAMAYA GİDİYOR” DİYEREK HAKARET ETTİ

Soruşturma dosyasından edinilen bilgilere göre, izcilik faaliyetleriyle uğraşan müdür yardımcısı M.K kendi odasında müdür M.Z ve iki öğretmen ile sohbet ederken Tarsus Gençlik Kampındaki izcilik etkinliğini anlattı. Bu sırada müdür M.Z “Ya bırakın Allah aşkına. İzciliğe giden kadınlar kendini pazarlamak için gidiyor” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR YARDIMCISI ŞİKAYETÇİ OLDU

Müdür Yardımcısı M.K bu sözler karşısında şoke oldu ve “Müdür Bey bu nasıl söz. Siz şu an bana hakaret ediyorsunuz” dedi. Müdür M.K ise “Ben sizi kast etmedim. Ama gidenlerin yüzde 99’u öyle” diyerek hakarette ısrar etti. Müdür yardımcısı ile müdür arasındaki bu tartışmaya odada bulunan öğretmenler de tanık oldu.

Müdür yardımcısı M.K, müdür M.Z’nin bu sözlerini 23 Mart 2022 günğ Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeyle şikayet etti. Milli Eğitim Müdürlüğü de 29 Mart’ta verdiği yanıtta konuyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi. Nitekim milli eğitim müfettişi de okula gelerek hem şikayetçi müdür yardımcısını hem tanık öğretmenleri hem de okul müdürünü dinledi.

İDDİALARA TEHDİT İDDİASI DA EKLENDİ, SAVCILIĞA TAŞINDI

Okul müdürü M.Z’nin, şikayetini geri çekmesi için müdür yardımcısı M.K’ya ısrarda bulunduğu, M.K dilekçesini geri çekmeyince de M.K’nin önce karakola ardından da savcılığa başvurduğu öğrenildi. Müdür M.Z’nin “Sen o şikayet dilekçesini çekme ben sana yapacağımı biliyorum. Seni namusunla vururum. Senin adını çıkarırım” ifadelerini kullandığı iddiası da savcılık evrakına yansıdı.

KADIN MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI, ERKEK MÜDÜR YERİNDE KALDI

İzcilik faaliyetleri yapan müdür yardımcısı M.K’nın uğradığı hakaret Türkiye İzcilik Federasyonunun gündemine de geldi. Federasyon da okul müdürü M.Z hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ayrıca konuyu Milli Eğitim Bakanlığına bildirdi.

Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğü ise idari ve adli soruşturmayı beklemeden kadın müdür yardımcısını okuldaki görevinden alıp bir başka okula öğretmen olarak gönderdi. Öğretmen kadrosunda olan ancak geçtiğimiz ay okul müdür yardımcısı görevlendirmesiyle Ziraat Odası Ortaokuluna atanan M.K son olaylar nedeniyle okuldaki görevinden alındı ancak iddiaların ve suçlamaların odağındaki müdür M.Z görevinde kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.