DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Geleceğini planlamak isteyen gençlere uzman desteği

Geleceğini planlamak isteyen gençlere uzman desteği
25.04.2022 18:48
440
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi ile CHARACTERİX firması, üniversiteye hazırlanan gençler için “Potansiyellerim ile Geleceğimi Planlıyorum” projesini gerçekleştiriyor. Proje kapsamında sınava hazırlanan gençler için danışma, aileleri için bilgilendirme seansları veriliyor, öğrenciler kendilerine en çok ve en az uyan meslekleri öğreniyor, Tercih Robotu da öğrencileri en doğru tercih konusunda yönlendiriyor.  ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, “Hayalimiz her öğrencinin kendinin farkına vararak, mutlu ve başarılı olacağı meslekleri ve kariyer yolculuklarını seçmeleri ve ailelerin bu süreçte çocuklarını tanıyarak, yetkinliklerini bilerek içleri rahat şekilde çocuklarını desteklemeleridir” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi Denizyıldızı, Genç Denizyıldızı, Mentorluk, Bilimin Çakıl Taşları, Kadınlarla Elele, Kodlamaca, Köyde Şenlik Var projelerinin ardından yeni bir projeye daha imza attı. “Potansiyellerim ile Geleceğimi Planlıyorum” adı verilen projenin amacı gençlere kariyer farkındalığı kazandırmak, kariyer engellerini tanımak ve çözümler üretmelerini sağlamak ve kariyer hedefleri yazabilir hale getirmek olarak özetleniyor.

“YAŞAM KİTABI” RAPORU VERİLECEK

2021 yılında pilot proje olarak önce ÇYDD Eskişehir Şubesinde uygulanan bu proje, 2022 yılında üniversiteli öğrencilerin de katılımı ile daha genişletilmiş bir içerikte yürütülüyor. CharacterIX Kişilik Envanteri uygulanan ve kişinin “Yaşam Kitabı” olarak da adlandırılabilecek olan, 81 sayfadan oluşan detaylı raporları akıllı algoritma tarafından oluşturuluyor.

Proje kapsamında, üniversite sınavına hazırlanan 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için CharacterIX danışmanları tarafından her hafta bir seans olmak üzere 4 seans görüşmenin yanı sıra ebeveynler için de 1 seans bilgilendirme görüşmesi ile birlikte toplamda 5 seans görüşme yapılıyor.

Ayrıca yürütülmekte olan kariyer planlama çalışmalarını tamamlayıcı ve destek olmak amaçlı, konusunda uzman CharacterIX danışmanları tarafından 5 farklı içerikli webinar düzenleniyor.

EN DOĞRU TERCİHİ YAPMALARI SAĞLANACAK

CharacterIX Mesleki Yönelim Öğrenci Envanteri, ÖSYM Tercih Kılavuzunda yer alan bölümlere göre meslek dallarını en uygun olandan en az uygun olana doğru listeliyor, öğrencinin zorlanabileceği mesleklerle ilgili de ayrı bir rapor sunuyor.

Tercih Robotu ile bölümlerin başarı sıralaması-puan aralığı, bölümlerin bulunduğu üniversiteler, üniversitelerin akademik personel sayısı ve mesleklerin görev tanımları hakkında bilgi veriliyor.

Proje kapsamında ilk defa üniversite 3. Sınıfta bulunan ve önümüzdeki sene mezun yılında olacak olan 4 öğrenciye kariyerlerini belirlerken destek olabilmek için CharacterIX Kariyer Envanteri uygulanarak raporlaması yapılıyor.

“ATATÜRKÇÜ, LAİK, SORGULAYAN GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, “Potansiyellerim ile Geleceğimi Planlıyorum” projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin amacı, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bireye ve çağdaş topluma ulaşmaktır. Projelerimizin ortak amacı Atatürkçü, laik, araştıran, sorgulayan, Türkiye’nin ve dünyanın gündemini tartışabilen ve geleceğini planlayabilen gençler yetiştirmektir. Ve yine biliyoruz ki daha çağdaş bir ülkeye ancak iyi eğitimli ve doğru yönlendirilmiş gençlerle ulaşabiliriz. Amaçlarımız doğrultusunda bu yıl projelerimize bir yenisini ekledik. CharacterIX firması ile “Potansiyellerim ile Geleceğimi Planlıyorum”. ÇYDD Mersin Şubesi olarak projenin gerçekleşmesi için içten desteklerini esirgemeyen CharacterIX kurucu ortakları Dilek Yücedağ ve -Aykut Yıldırım’a, mentor ekibimizde de aktif görev yapmakta olan aynı zamanda dernek üyemiz Proje Koordinatörü Alper Girgeç ile proje il sorumlusu Kadriye Girgeç’e ve bu süreçte projede özveri ile gönüllü olarak görev yapmakta olan tüm CharacterIX danışmanlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Hayalimiz her öğrencinin kendinin farkına vararak, mutlu ve başarılı olacağı meslekleri ve kariyer yolculuklarını seçmeleri ve ailelerin bu süreçte çocuklarını tanıyarak, yetkinliklerini bilerek içleri rahat şekilde çocuklarını desteklemeleridir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.