DOLAR
32,4570
EURO
34,8518
ALTIN
2.446,77
BIST
9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Mersin’de Roman havası

Mersin’de Roman havası
10.04.2022 15:43
331
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaşların yaşadıkları heyecanı kentin sokaklarına taşıdı. Romanlar önce üstü açık otobüsle şarkılar ve danslar eşliğinde Mersin sokaklarında gezdi, ardından Kongre ve Sergi Sarayı sahnesinde gösteri sundu.

Romanlar, geleneksel kıyafetleri ve çaldıkları şarkılarla Mersin sokaklarını renklendirdi. Turgutreis Mahallesi’nden kalkan otobüsler Adnan Menderes Bulvarı’nı baştan sona turladı. Romanlar zaman zaman otobüsleri durdurup Kültür Park’ın çimlerinde dans etti. Çevredeki vatandaşlar ise söylenen şarkılara eşlik ederken, o dakikaları telefon kameralarıyla ölümsüzleştirdi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda noktalanan kent turunun ardından sahne gösterileri ve konserlere geçildi. İlk olarak ses sanatçısı Güllü Kaban sahne alırken; konserler ve gösteriler saatlerce devam etti. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş de Romanları anlamlı günlerinde yalnız bırakmadı.

Mersin Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz sahnede yaptığı konuşmada; “Sizleri mutlu gördüğüm için ben de çok mutluyum. Bu anlamlı gününüzde sizlere eşlik etmekten çok memnun oldum. Bundan sonra yola beraber devam edeceğiz, hangi alanda ne isteğiniz varsa gidermek için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

“BİZ BU TOPRAKLARDA HEP VARDIK”

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, son 35 yıldır Avrupa’da önemli noktalara geldiklerini belirterek; “Ülkemizde ise Romanlar 600’lü yıllarda Anadolu coğrafyasında bulundular. İkinci büyük göçte ise 1071’de Malazgirt’le, Alparslan’la birlikte Anadolu’ya geçtik. Biz bu topraklarda hep vardık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.