DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Tarsus Şelalesine yeni çehre

Tarsus Şelalesine yeni çehre
30.03.2022 13:34
593
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 74 ekibin katıldığı ‘Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması’nın birincisi, ekip temsilciliğini Milano Politeknik Üniversitesi’nden Mimar Nil Bıçak’ın üstlendiği “Kucak” temalı proje oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 74 ekibin katıldığı ‘Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması’nın birincisi, ekip temsilciliğini Milano Politeknik Üniversitesi’nden Mimar Nil Bıçak’ın üstlendiği “Kucak” temalı proje oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta yıllardır sorun olan Şelale Otel’in yeri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, risk taşıyan binayı yıkacaklarını belirterek, “Oraya halkın rahat kullanabileceği, işlevsel bir mekan yapmanın çok doğru olduğunu düşündük. Biz Tarsus’a sembol bir yapı bırakmak istiyoruz” dedi.

“ÇOK AMAÇLI YAPILAR OLACAK”

Başkan Seçer, 74 ekibin katıldığı yarışma kapsamında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen jüri değerlendirme çalışmasını ziyaret etti. Proje görsellerini inceleyen ve Jüri Başkanı Mimar Ahmet Tercan ile jüri heyetinden projeler hakkında bilgi alan Başkan Seçer, Tarsus’un önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tarsus, kadim geçmişi olan, çok muazzam, müstesna bir kent. Orada yıllardır sorun olan Şelale Otel’in yeri ile ilgili bazı çalışmalar yapıyoruz. Çok yakın tarihte, risk taşıyan binayı yıkacağız. Yerine ne yapalım diye konuştuk. Oraya halkın rahat kullanabileceği, işlevsel bir mekan yapmanın çok doğru olduğunu düşündük. Böyle bir karar verdik. Otel binası ortadan kalktıktan sonra, halka açık, farklı fonksiyonların olduğu, çok amaçlı birtakım yapıların olduğu güzel bir mekân haline getirmek istiyoruz. Halk kullansın istiyoruz. Ailesiyle insanlar gelsin istiyoruz.”

Havuzdan kır düğününe, gösteri sahnesinden yemek yenilebilecek mekanlara kadar her detayın düşünüldüğünü ifade eden Başkan Seçer, “Birinciliğe layık görülen tasarımla ilgili uygulama projesine geçeceğiz ve kısa zaman içerisinde de orada bu projeyi bitirmek istiyoruz” dedi. Başkan Seçer, projeleri incelerken, “Biz Tarsus’a bir sembol yapı bırakmak istiyoruz. Yani oranın simgesi, sembolü olsun. Herkes tarafından bilinsin. Tarsus denince akla orası gelsin” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.