DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Adana’da Mersin rüzgarı

Adana’da Mersin rüzgarı
28.03.2022 15:31
485
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem VR Mersin hem de üretici kadın stantları, Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olma özelliğiyle uluslararası üne kavuşarak, yurt içinden ve dışından on binlerce kişiyi bir araya getiren Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda yer aldı.

Mersin’in birçok bölgesinin coğrafi işaretli ürünlerinin sergilendiği 5 gün süren portakal kokulu festivalde üretici kadınlar hem eğlendi hem de ev ekonomilerine katkı sağladı.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na Büyükşehir Belediyesi VR Mersin ve üretici kadın stantlarıyla katılım sağladı. Büyükşehir’in standında ziyaretçilere sanal gerçeklikle kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi de Büyükşehir’in standında vatandaşlara kitap ve çanta dağıtımı yaptı.

Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında yer alan 5 üretici ise Mersin cezeryesi, Tarsus humusu, Mersin kerebiçi, Mut kayısısı, Mut zeytinyağı, Tarsus yayla bandırması, Tarsus zeytini gibi Mersin’in coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere festivale özgü aksesuarlar ve el emeği birçok ürünü ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Pandemi döneminde 8’incisi balkonlarda, 9’uncusu da çevrim içi olarak düzenlenen portakal kokulu karnaval, eğlenceli etkinliklerin yanı sıra çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivitelere de sahne oldu.

“CEZERYE VE KEREBİÇ ZİYARETÇİLERİN ÇOK İLGİSİNİ ÇEKTİ”

Mersin’in cezerye ve kerebiçini tanıttıkları standın yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayan Şeyda Akhan, “Burada 5 gündür yer alıyorum. Cezerye ve kerebiç sundum. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin çok ilgisini çekti. Gayet güzel geçti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“KARAKUŞ TATLISI’NI İLK DEFA BURADA TADIYORUM”

Tarsus’un meşhur Karakuş Tatlısı’nı tanıtan Gizem Kayahan, “Biz bu işi ailecek yapıyoruz. Tepkiler çok iyi. Bir de Karakuş o kadar hafif bir tatlı ki bir yiyen bir daha yemek istiyor. İlk kez tadanlar ‘neden böyle bir tatlıyı daha önce tatmadık’ diyorlar” dedi. Festivale gelen ziyaretçilerden Sebahir Ülpki Köselerli ise Karakuş Tatlısı’nı tattığı sırada “Adana’da festival olunca gelmek istedim. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınları desteklediğini Mersin’de çok net bir şekilde görüyorduk. Buna Adana’da da denk gelmek beni çok mutlu etti. Bu Tarsus’a özgü Karakuş Tatlısı, bunu da ilk defa burada tadıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.