DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C

Mersin ve Adana işbirliği yapacak

Mersin ve Adana işbirliği yapacak
22.03.2022 11:09
867
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) tarafından düzenlenen “Çukurova İçin Ortak Gelecek” konulu panele katıldı. Birbiriyle senelerdir rekabet eden iki şehrin başkanları, Adana ile Mersin’in bölgesel kalkınma vizyonunu konuştu.

Zeydan Karalar, Adana ve Mersin’in gerilere düşen kentler olmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Elbette bunun terse dönmesiyle ilgili belediye başkanları olarak ciddi gayretler gösteriyoruz. Vahap Bey ile Adana ve Mersin’in ortak yararına yapılacak her şeyin hem arkasında oluruz hem destekçisi oluruz. Yani Adana ve Mersin açısından ikimizin olması bir şans. İyi anlaşan, kentini çok seven ve 24 saat bütün imkanlarını seferber edip kentine hizmet eden, dinamik, enerjisi bitmeyen iki Başkanız. Her iki kent için enerjimizi harcamaya da hazırız” dedi.

Vahap Seçer de Mersin ve Adana’daki göçmen nüfusa değindi. Seçer, “İki kentin bir gerçek nüfusu var; yerli nüfusu. 2 milyona yaklaşan Mersin’in bir yerli nüfusu var. Yine Adana’nın 2.3 milyon civarında bir yerli nüfusu var ama bir de yarısı kayıtlarda görünüp yarısı görünmeyen geçici koruma altında misafir mi deriz, sığınmacı mı deriz böyle de bir nüfus var. Adana 2.3 milyon nüfusa göre merkezi bütçeden kesilen paylardan para alıyor. İller Bankası’ndan para alıyor. Ama hizmet götürmekle sorumlu olduğu nüfus 2.7 milyon minimum. Aynı şekilde Mersin, 2 milyon 350 bin nüfusa hizmet götürmekle zorunluyuz. Biz Türkiye’de Suriye krizinden sonra nüfus anlamında etkilenen 5., 6. sırada illeriz. Bu bir kere çok önemli. Geleceğimizi de kurgularken önümüze koymamız gereken bir konu” dedi.

“ADALETLİ DAVRANILSIN BUNU İSTİYORUZ”

Türkiye’deki siyasal gerginliğin kimseye fayda getiremeyeceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Ben Belediye Başkanıyım, ben bundan ciddi zarar görüyorum. Neden zarar görüyorum? Öyle ya da böyle sürekli şikayet eden olarak görülmeme adına da bu konulara girmek istemiyorum. Ama bu bir gerçektir. Bunun üstünü kimse örtemez. Bizim yatırımlarımızın daha süratli yapılması gerekiyor. Vazgeçtik destekten, bizim adalet beklentimiz var.
Adaletli davranılsın, biz bunu istiyoruz” dedi.

 Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış, yapılan toplantının iki kentin güçlerini birleştirme noktasında yapılan milat olmasını diledi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.