DOLAR
32,5724
EURO
34,9700
ALTIN
2.445,74
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Başkan Seçer’den Mut çıkarması

Başkan Seçer’den Mut çıkarması
18.02.2022 12:11
454
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunları dinledi, taleplere yanıt verdi.

Mersin’in her noktasına gittiğini, vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Seçer, “Bugün buradayım, dün de buradaydım, yarın da burada olacağız. Her zaman vatandaşlarımızla iç içe olacağız” diye konuştu.

Gezici olarak ilçeleri dolaşan ve Mut’ta bulunan Mobil Mutfak Tırı’ndan da bütün vatandaşlara yemek dağıtımı yapan Başkan Seçer, “Burada benimle beraber olan, bu nezaketi gösteren, buraya kadar gelen halkımıza; ‘bugün yemek ikramı benden olsun ama faturayı Vahap Seçer adına kesin’ dedim. Bugün yemekler benden”  dedi.

Başkan Seçer, hizmetleri yaparken işlerinin bürokrasiye takılması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak,şöyle devam etti:

“Elbette ki Meclis üyelerimiz isteriz ki memleketin yararını düşünsün, siyasi geleceklerini değil ya da partilerinin talimatlarını değil. Eğer Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet yapıyorsa bu konu için ‘arkadaş benim bütçesel olarak katkıya ihtiyacım var borçlanma yapacağım’ diyorsa ona destek vermek zorunda. Meclis’in yapacağı şu; gerekli imkanı sağlasın, particilik yapmasın, ondan sonra dönsün ‘bu Başkan hizmet ediyor mu? Bu parayı çarçur ediyor mu? Çalıyor mu çaldırıyor mu? Köyüme yol yapıyor mu yapmıyor mu ?’ onu denetlesin. Eğer yapılmıyorsa işte Meclis herkese açık izleyebilir. Herkes de bana oradan soru soruyor. Çıksın çatır çatır oradan beni halkın karşısında eleştirsin ama kimsenin söyleyecek bir şeyi yok. Vallahi yok, billahi yok. İşte izliyorsunuz çünkü herkes biliyor ki bu Başkan çalışma arkadaşlarıyla samimi bir şekilde Anamur’dan Tarsus’a kadar, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar ayrım gayrım yapmadan hizmet etmeye çalışıyor. E o zaman particilik yapmayacaksınız. Efendim ‘ittifakın kararı ret verelim.’ Bu ülkeye fayda getirmez, Mersin’e hiç getirmez. Ankara’daki çatışma da ülkeye fayda getirmiyor, Mersin’deki tartışma da ülkeye fayda getirmiyor, Mersinime hiç getirmiyor. Bu sebeple hangi partili olursanız olun benim başımın tacısınız çünkü benim hemşehrimsiniz; nokta. % 100 oy alacak değiliz. Geçtiğimiz seçimde adam sana inanmamıştır, ne yapacağını bilmiyordur. Parti görüşüne aykırıdır, vermez. Ama bakar ki sen hizmet ediyorsun adama, vallahi billahi kimseyi dinlemez oyunu verir. 5 yıllık görev aldık namusumuzla, onurumuzla. 5 yıllık görevimizi hizmet ederek tamamlayacağız. Eksiğimiz, gediğimiz olacak ama hiç merak etmeyin kimseye bir hata yapmayız bilinçli olarak. Bunu da bilmenizi istiyorum.”

 “Bürokrasinin; bir belediye başkanının partisine bakmadan görevini yapması lazım”

Türk Petrol A.Ş.’den bitüm alabilmek için İller Bankası’ndan teminat mektubu almaları gerektiğini ancak alamadıklarını ifade eden Başkan Seçer, 16 Ağustos 2021’de aldığı borçlanma yetkisinin de hala imzadan çıkmadığını söyledi. Seçer, “İmkânsızlıklardan demeyeceğim ama yaratılan zorluklardan kaynaklı geri kaldığımız durumlar olabilir. Şimdi Metro başladı. Borçlanma yetkisi aldım 16 Ağustos’ta. Bunun Cumhurbaşkanlığı’ndan bir imzadan geçip Hazine Bakanı’nın imzalaması lazım. Tam 6 ay, 6 ay bitti daha imzadan gelmedi ki o borçlanma yetkimle gidip para kullanacağım. Metrocular inşaata başladı, onların hak edişlerini ödeyeceğim. Şimdi bu koşullarda siyasetin çekişmesi başta memlekete, halka zarar getiriyor. Bunların olmaması lazım. Bizlerin daha rahat çalışması lazım. Bir belediye başkanının partisine bakmadan bürokrasinin görevini yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.