DOLAR
32,3068
EURO
35,1608
ALTIN
2.281,36
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Mersin’de dijital ekonominin temelleri Atölye 1886 ile atılıyor

Mersin’de dijital ekonominin temelleri Atölye 1886 ile atılıyor
11.02.2022 15:33
506
A+
A-

Mersin’de dijital ekonominin temellerini ve zihniyet dönüşümlerini başlatmayı hedefleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), hizmet binası çatısı altında kurduğu Mersin Endüstriyel Tasarım ve Kobi Danışmanlık Merkezi’ni (Atölye 1886) Mersinli girişimcilerin ve iş dünyasının kullanımına açtı. Mersin ekonomisinde katma değer yaratacak Atölye 1886, yüksek teknolojili üretim ve hizmetleriyle kullanıcılarını bekliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) iş birliğinde MTSO Hizmet Binası çatısı altında kurulan “Mersin Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi(Atölye 1886)” düzenlenen toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtım toplantısına; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ile atölye kullanıcı firmalarından AYB Endüstri Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Aybaba katıldı. Basın mensuplarına atölyeyi gezdiren Başkan Ayhan Kızıltan, hem atölyeyi hem de AYB Endüstri Mühendislik A.Ş. tarafından Atölye 1886’da geliştirilen plastik konnektör parçasını tanıttı.

KIZILTAN: ATÖLYE 1886 HEDEFLERİMİZE DOĞRU ATILAN KOCAMAN BİR ADIMDIR

MTSO’nun, hem Mersin ekonomisi için hem de kent için hedeflerini özetleyen bir merkezin tanıtımını yapmak için burada olduklarını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Atölye 1886, mekan olarak çok büyük bir yer olmasa da, hedeflerimize ve hayallerimize doğru atılan kocaman bir adımdır” dedi.

MTSO olarak, Mersin ekonomisinde; tasarım odaklı, markalaşma odaklı, AR-GE odaklı ve üretilen her ürün ve hizmetin ihracata entegre edebileceği bir sistem kurgulamayı planladıklarını anlatan Kızıltan, Atölye 1886’nın bu hedefleri somut hale getirecek bir yer olacağını söyledi.

“BEYİNLER DEĞİŞMEDEN YENİLİKLER GERÇEKLEŞMEZ”

Atölyenin, hazır bir eko-sistem ve bir zihin dönüşüm merkezi olduğunu kaydeden Başkan Kızıltan, “Çünkü beyinler değişmeden yenilikler gerçekleşmez” diye konuştu.

Firmaları üst lige taşıyacak olan atölyenin faaliyetlerinden de bahseden Kızıltan, şunları söyledi: “Danışmanlık, mentorlük hizmetlerini, tasarım ve ortak kullanım atölyelerini; firmalarımızın, KOBİ’lerimizin, Start-Up’ların ve gençlerin hizmetine sunan bir merkezdir. MTSO Atölye 1886’da, ortak kullanım atölyeleri ve mekanları var. Tersine mühendislik ve tasarım var. Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TİBİM), Mesleki Yeterlik Belgesi (MYK) verdiğimiz akredite bir sınav merkezimiz ve yatırımcı destek birimimiz var.”

“MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN, BU MERKEZDE ZAMAN GEÇİRMELERİNİ İSTİYORUZ”

Özellikle meslek lisesi öğrencilerinin bu merkezde zaman geçirmelerini, mühendislerle, tasarımcılarla zaman geçirmelerini, projeler üretmelerini hayal ettiklerinden bahseden Kızıltan, “Start-Up denilen sermaye yapısı güçlü olmayan ama güzel projeleri olan girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturmak istiyoruz. Genç girişimcilerin aldıkları bilgi ve danışmanlıklarla şirketlerini kurarak, şirket sahibi olarak buradan kendi yerlerine çıkmalarını diliyoruz. Bunun için her desteğe hazırız” dedi.

Atölye 1886’nın sadece Mersin ekonomisine değil, yarattığı yenilikçi vizyonla kentin tüm yaşamına dokunacağına inandığını dile getiren Kızıltan, yerel yönetimlerin öncü olduğu  ‘akıllı kent’ vizyonuna, kentin ‘yeşil dönüşümüne’ önemli katkılar sunacağına inandığını sözlerine ekledi.

AYBABA: “TÜM FİRMALAR ATÖLYEDEN FAYDALANMALI” Atölye kullanıcı firmalarından AYB Endüstri Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Aybaba da, otomotiv yan sanayi üretim firması olduklarını ve tersine mühendislik kullandıklarını söyledi. Daha önce bunu yurtdışında daha sonra da İstanbul’da yaptırdıklarından ancak çok zorlandıklarından bahseden Aybaba, Oda bünyesinde bu merkezin kurulmasına çok sevindiklerini ve açılır açılmaz Atölyeyi kullanmaya başladıklarını belirtti. Aktif tasarım, planlama hatta yarı seri üretim yaptıklarını anlatan Aybaba, faydalandıkları bu altyapının tüm firmalarca kullanılabileceği vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.