DOLAR
32,5417
EURO
35,0071
ALTIN
2.428,75
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Mersin Büyükşehir’den üreticiye 100 tonluk destek

Mersin Büyükşehir’den üreticiye 100 tonluk destek
06.02.2022 12:57
590
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in Mersin’deki limon üreticilerine destek çağrısı sonrası İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yaptı. Erdemlili limon üreticilerinden 100 tonluk limon alımı yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, limonları 4 şehrin belediyesine teslim etmek üzere yola çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinli üreticin ürününün dalda kalmaması için belediyelere “Mersin limonu alın, vatandaşlara dağıtın” çağrısında bulunmuştu. Bu dayanışma çağrısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan yanıt geldi. Başkanlar, kendi şehirlerindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesinden limon talep etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de Erdemlili üreticiden 100 ton limon alımı yaptı. 25’er ton limon İstanbul ve Ankara’ya, 20’şer ton limon Eskişehir ve Tekirdağ’a doğru yola çıktı.

10 tonluk limon ise Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, 100 ton limon alımının üreticilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Şahutoğlu, “Hiçbir aracı kullanmadan limon yetiştiricilerimiz son tüketiciye ulaşmış olacaklar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden yararlanan 30 yıllık limon üreticisi Selahaddin Çöyük de “Limonda bu seneki sıkıntılardan dolayı çiftçinin hepsi perişan. Kimya, ilaç, üretim maliyetleri hep arttı. Ondan dolayı üreticiler hep sıkıntıda. Onun için Büyükşehir Belediyemiz de böyle bir şey başlattığı için ona da çok teşekkür ederiz. Limonlarımız dalda kalmadı, halkımıza dağıtılacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.