DOLAR
32,5199
EURO
34,8030
ALTIN
2.422,59
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C

Yenice’ye modern eğitim merkezi

Yenice’ye modern eğitim merkezi
02.02.2022 11:44
756
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde pilot uygulama olarak iki yıl önce uzaktan eğitime başlayan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için hizmet veren Yenice Kurs Merkezi, modern bir yapıya kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncelik verdiği eğitim konusunda; sorumluluk alanındaki her bölgeye, kaliteli ve modern eğitim yuvaları kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi; eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan öğrencilerin eğitim alanında hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilmek için kaliteli eğitim kadrosu ve etüt merkezlerini öğrencilerin ayaklarına kadar götürüyor.

YURT BİNASI MODERN BİR EĞİTİM MERKEZİNE ÇEVRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde pilot uygulama olarak iki yıl önce ilk kez açılan ve pandemi koşulları nedeniyle önce uzaktan eğitimle Liselere Giriş Sınavı’na (LGS)  girecek öğrenciler için hizmet veren Yenice Kurs Merkezi modern bir yapıya kavuştu.

Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi Kurucusu merhum Yaşar Bayboğan adına yaptırılan, dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen yurt binası, tamamen elden geçirilerek “Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi”ne çevrildi.

Öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri için oluşturulan eğitim merkezinden sadece 8. sınıf öğrencileri değil, eğitim hayatlarına destek olunabilmesi için 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri de faydalanıyor.

Zemin artı 3 kattan oluşan ve tüm katları tamamen yenilenen eğitim merkezi, büyüklüğü ve çok kullanışlı sınıflarıyla dikkat çekiyor.

Yenice merkez ve çevresinde bulunan yaklaşık 20’ye yakın yerleşim yerinden 100’e yakın öğrencinin etüt alabildiği merkezde her branştan öğretmen bulunuyor.

Dezavantajlı mahallelerde yaşayan, özellikle etüt çalışmaları konusunda kısıtlı imkânı bulunan öğrencilere destek olmak ve özellikle kent merkezine gidiş-gelişlerde ortaya çıkacak zahmeti ve külfeti ortadan kaldırmak için hayata geçirilen çalışmadan öğrenciler oldukça memnun. Merkezde farklı alanlarda kadınlar ve çocuklar için de çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“5, 6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE DE DESTEK KURSLARI VERİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, “Hem Yenice’de yaşayan halkımız, hem de çevre mahallelerde yaşayan halkımız kursumuzdan ücretsiz olarak faydalanacak. Şu anda 8. sınıfa giden ve LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimiz kursumuzdan hizmet alıyor. Bunun yanında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine de destek kursları veriyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.