DOLAR
32,2572
EURO
35,1247
ALTIN
2.276,29
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Göz göre göre çevre felaketi

Göz göre göre çevre felaketi
17.01.2022 13:09
516
A+
A-

Krom madeninde yaşanan kazanın ardından toprağa ve suya atıklar karıştı. Yetkililerden bir adım gelmedi

Toroslar’a bağlı Şahinpınarı, Musalı ve Darısekisi köylerinde faaliyet gösteren krom madeninin depolama sahası yıkıldı, krom atıkları ormanlık alana ve Deliçay deresine karıştı. Ancak sorumlu maden şirketi çalışmaya devam ediyor, tonlarca atık köy yollarının ortasında bekliyor.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ile yörede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Abdurahman Yıldız, “Atığın boşaldığı tarım ve orman alanlarının bundan sonra eski haline dönmesi mümkün değil, oralar kanserojen madde ile yıkandı ve onlarca yıl üzerinde canlı yetişmeyecek. Binlerce ton maden atığı Deliçay deresine aktı. Deliçay deresinin aktığı bütün köylere, tarlalara, bahçelere ve bütün tarım ürünlerine anılan maddeyi bulaştırdı, bulaştıracak” dedi.

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ ÖNLEM ALMALI

Yıldız, “Buradan yaşanana felaket ile ilgili olarak İl Şehircilik Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü acil tedbirler almalı ve bu madenin faaliyetini derhal durdurmalıdır. Maden firmasına ödetilmek koşuluyla yıllardır bu bölgeye verdiği zararlar düzelttirilmelidir. Öncelikle kanserojen bazlı atığı bilimsel metotlarla yok etmesi sağlanmalıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.