DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Belediye meclisinde orman tartışması

Belediye meclisinde orman tartışması
11.01.2022 11:11
816
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde orman alanları tartışması vardı. AKP’li ve MHP’li bazı üyeler, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, bazı orman alanlarının cumhurbaşkanı kararıyla imara açılmasını eleştiren twitter mesajına tepki gösterdi. Seçer, “Gömlek baştan ters iliklenmiş. Ben kentimde olan olumsuzlukları söylemek zorundayım” derken AKP’li Özturan, orman alanından çıkarılan arazilerin TOKİ’nin toplu konut projesine ve OSB yapımına tahsis edileceğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı olağan toplantısı Başkan Vahap Seçer yönetiminde toplandı. Toplantıda, cumhurbaşkanı kararıyla bazı orman alanlarının imara açılmasıyla ilgili tartışmalar yaşandı.

AKP’li meclis üyesi Mevlüt Ok, Başkan Seçer’in, söz konusu kararı eleştiren twitter mesajını eleştirerek, “Bu açıklama sanırım hiç araştırılmadan yapılmış. Araştırılmışsa da ortada bir iftira var. Bozyazı’da orman alanından çıkarılan MBB tarafından kullanılan belediye binası, park, hal ve mezarlık. Bu gerçekten ayıp bir açıklama. Bunu düzeltmenizi istiyoruz” dedi.

Başkan Seçer de bunun üzerine, “Sen bu kanunun amacını aşan şekilde kullanılabileceğine inanmıyor musun?  Orman alanları, sadece Mersin’de değil, kapanın elinde kaldı.  Gömlek baştan ters iliklenmiş. Ben kentimde olan olumsuzlukları söylemek zorundayım” ifadelerini kullandı.

TARHAN: KONUT YAPILMASINA KARŞIYIZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Bu karar bizim ilçemizi de etkiliyor. Mezitli’de 54 dekarlık bir arazi, Bozön köyünde. Konut alanlarına sıfır olarak mekân yaratılmış. Buranın imara açılmasına, konut yapılmasına karşı olacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Konut yapımına halk olarak, belediye olarak karşı çıkacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

ÖZTURAN: TOKİ VE OSB İÇİN KULLANILACAK

AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan da Başkan Seçer’in twitter mesajını gündeme getirerek peşkeş iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

Başkan Seçer’e “Siz TOKİ’nin konut yapmasına karşı mısınız? OSB yapılmasına, istihdam yaratılmasına karşı mısınız” diye soran Özturan, orman vasfından çıkarılan alanlardan birinin toplu konut yapımı için TOKİ’ye, birinin de Organize Sanayi Bölgesi yapılmak üzere ilgili bakanlıklara tahsis edileceğini ileri sürdü. Özturan, “Algıyla, makyajla hakikati örtemezsiniz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.