DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Kamu yararı bunun neresinde?”

“Kamu yararı bunun neresinde?”
10.01.2022 12:13
388
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Limanı’nın işletme hakkının 2056 yılına kadar uzatılmasına ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin’deki bazı orman arazilerinin orman statüsü dışına çıkarılmasına tepki gösterdi.

 Mersin Limanı’nın ihalesinin 2056 yılına kadar uzatılmasına ‘Kamu yararı bunun neresinde’ diyen Seçer, Mersin’de bazı orman arazilerinin Cumhurbaşkanlığı tarafından orman statüsünün dışına çıkarılmasını ise TOKİ’ye arazi açma girişimi olarak yorumladı.

“NEDİR BU ACELE?”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan düzenleme ile özel şirketlerin işlettiği liman ihalelerinin 49 yıla çıkmasına tepki gösterdi. Yapılan düzenleme ile Mersin Limanı’nın işletmesini elinde bulunduran MIP şirketinin ihale süresi 2056 yılına kadar uzamış oldu. Buna tepki gösteren Seçer yaptığı paylaşımda, “Mersin Limanı’nın işletme hakkı; 2056 yılına kadar uzatıldı. Mersin’e Ana Konteyner Limanı’nı yap-a-mayanlar; bir gecede ihalesiz ve rekabete açık olmayan bir şekilde, liman genişletme tartışmaları sürerken bunu yaptı. Nedir bu acele! Kamu yararı bunun neresinde” sözlerini kullandı.

“TOKİ’YE ARAZİ AÇMA GİRİŞİMİ”

Seçer ardından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen kararla Mersin ve Ankara’da bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması kararına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı kararında; Mersin’de bulunan Yenişehir’e bağlı Çavak Mahallesi, Mezitli Bozön Mahallesi, Bozyazı’ya bağlı Tekman Mahallesi, Çemlıyayla’ya bağlı Çayırekinliği Mahallesi, Mut’a bağlı Narlı Mahallesi ve Akdeniz’e bağlı Evci Mahallesi’nde ormanlık alan olarak belirlenen bazı yerler orman alanı dışına çıkarıldı. Bu alanların ormanlık alan sınırının dışına çıkarılmasını, TOKİ’ye alan açma olarak yorumlayan Seçer, “Cumhurbaşkanlığı kararıyla Mersin’deki bazı orman alanları belediyemizden görüş bile alınmadan orman dışına çıkarıldı. Bu orman alanlarını işgal edenlere ödül, TOKİ‘ye arazi açma girişimidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.