DOLAR
32,4757
EURO
34,9765
ALTIN
2.433,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

TMMOB bilirkişi raporuna tepkili

TMMOB bilirkişi raporuna tepkili
28.12.2021 16:48
629
A+
A-

Mersin Limanının şehir merkezine doğru genişlemesi ile şehir trafiğinin içinden çıkılmaz hale geleceği Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB’a bağlı odalarca dile getiriliyor. Bu endişeyle açılan dava kapsamında görevlendirilen bilirkişi heyeti ise oluşabilecek sorunları “hafif, basit çalışmalarla giderilebilecek” sorunlar olarak yorumladı. TMMOB’dan “Mersin’e gelmeden rapor yazdılar” tepkisi geldi.

Mersin Limanının Atatürk Parkı önlerine doğru genişlemesi projesine karşı açılan davada ikinci kez bilirkişi heyeti raporu yazıldı. İlk raporun aksine ikinci bilirkişi heyeti raporunda, Mersin Limanının şehir merkezine doğru genişlemesinin “ufak” sorunlar yaratacağı, bunun da “basit” düzenlemelerle giderileceği ifadeleri yer aldı. TMMOB, Mersin’i hiç bilmeyen bilirkişi heyetinin raporunda “ufak sorun, basit müdahale” gibi ifadelerin yer almasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, Uluslararası Mersin Limanı İşletmecisi (MİP) tarafından başlatılan Mersin Limanı genişleme projesine karşı Mersin Büyükşehir Belediyesince dava açıldığını, Mersin 2. İdare Mahkemesinin, bilirkişi raporunu dikkate alarak proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.

Atar, davalı MİP tarafından İTÜ bünyesinde döner sermaye ile çalışan bir birime yeni bir rapor hazırlatıldığını, 2. İdare Mahkemesinin davalının isteği üzerine ikinci bir bilirkişi heyeti görevlendirdiğini kaydetti.

“GÜNÜ BİRLİK ZİYARETLERLE ULAŞIM SORUNUNA YORUM YAPIYORLAR”

Atar, “Söz konusu bilirkişi heyeti kentimizi ve yaşam fonksiyonlarımızı yakından ilgilendiren trafik problemi ile ilgili olarak liman genişlemesinin ‘ufak bir artış’ yaratacağını ve kurum yani müdahil firma tarafından sunulacak öneriler ve ‘basit düzenlemeler’ ile çözüme kavuşturulacağını içeren bilirkişi raporunu Mersin 2. İdare Mahkemesine iletmiştir. Mersin dışında yaşayan bilirkişilerin hem gelmeden yazdığı raporlar hem de mahkemenin resmi olarak atadığı ve yine şehir dışında yaşayıp günübirlik ziyaretlerle ulaşım sorununa yorum yapan bilirkişilerin verdiği kararlar kaygı uyandırıcıdır. Bilirkişi heyeti tarafından gerek Mersin Büyükşehir Belediyesinin gerekse Mersinlilerin trafik problemi ile ilgili ortaya koymuş olduğu beyanlar ve kaygıların göz ardı edilerek olumlu yönde bilirkişi raporu oluşturulması ne teknik açıdan ne de akademik yönden doğru ve ilkeli olmadığını kamuoyuna sunuyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.