DOLAR
32,5354
EURO
34,9280
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Bugün her şeyden önemli olan çocukların karnının doyması”

“Bugün her şeyden önemli olan çocukların karnının doyması”
20.12.2021 11:36
575
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bugün yoldan, betondan, asfalttan, kaldırımdan; her şeyden önemli olan çocukların karnının doyması” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin her noktasından CHP’li belediye başkanlarının buluştuğu Kayseri’deki ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. Çalıştay, 17-19 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştay boyunca; sunumlar, atölye çalışmaları ve toplantılar yapıldı.

Başkan Seçer, 31 Mart sürecince bazı siyasi algıların yıkıldığını ifade ederek, “2,5 yıl önce göreve geldiğimizde hatırlayın, şöyle bir algı vardı; ‘Cumhuriyet Halk Partili kadrolar Türkiye’yi yönetemez. Cumhuriyet Halk Partili kadrolar seçim kazanamaz.’ Oysaki 31 Mart’ta tersine dönen ve bütün algıların tuzla buz olduğu bir süreç başladı. Çünkü özellikle pandemi dönemi ile beraber Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ne kadar başarılı olabileceği, her alanda önemli ve değerli çalışmalar yapabileceği, özellikle günümüzde öne çıkan sosyal devlet olma, sosyal belediyecilik anlayışını ne kadar fevkalade uygulayabileceği de ortaya çıkmış oldu. Elbette Türkiye’mizin özellikle ekonomik anlamda bu sarmalın içerisinde olmasını arzu etmedik ancak böyle de bir gerçek yaşanıyor. Siyasal iktidarsızlık, ekonomik buhran şu anda toplumu iyiden iyiye umutsuzluğa sevk eden bir süreç” diye konuştu.

“HER ANLAMDA HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte hayata geçirdikleri sosyal politikalarla, bir kere daha ne kadar doğru işler yaptıklarını gösterdiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yaptığınız yol, yaptığınız bina çok önem arz etmiyor. Yaşanan buhran, insanları gördüğünden geri koydu. Zaten açlık sınırının altında ya da fakirlik sınırının altında yaşayan kitleler vardı. Kendi yağı ile kavrulan, geçimini sağlayabilen, ‘eh, durumu fena değil’ diyebileceğimiz insanlar da şu anda mağdur, ihtiyaç sahibi. Fakirlik sınırının altında kitleler durumuna geldi. Belediye hizmetlerimizde sosyal politikalarımız pandemiden bu yana bir stratejiydi. Hep ön plandaydı. Bir yandan pandemi de devam ediyor. Diğer taraftan yaşanan ekonomik buhran zamanında sosyal politikalara ağırlık vermemizi de doğruladı ya da çok doğru bir karar olarak ortaya çıkmasını sağladı. Sosyal politikalarımız bugün de Mersin’de devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi her anlamda hemşehrilerinin yanındaydı. Zaten yanında olmaya da devam ediyor. Umut ediyoruz, ülke farklı bir atmosfere girer. Ama bugün her şeyden önemli olan; yoldan, betondan, asfalttan, kaldırımdan; çocukların karnının doyması. Sıcak bir evde kışı geçirmesi. Okula giderken karnının dolu olması ve orada konsantrasyonunu sağlayabilmesi. Geliri düşük annelerimizin çocuklarına süt alma sıkıntısını giderecek katkıların olabilmesi ya da yaş almış yurttaşlarımıza, kendisine bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak. Onlara 3 kap yemek götürüp akşam sıcak bir yemek yemelerini sağlamak. Şu anda herhalde belediyecilik ya da sosyal devlet olmak bu olsa gerek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.