DOLAR
32,5176
EURO
34,7442
ALTIN
2.489,49
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

“Liman henişleme projesi kent yaşamına saldırı”

“Liman henişleme projesi kent yaşamına saldırı”
08.12.2021 16:19
1.101
A+
A-

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) Mersin Şubesi üyeleri Liman Genişleme Projesine karşı basın açıklaması yaptı. Genişleme projesinin bilimsel olmadığını ve kent yaşamına saldırı olduğunu belirten Şube Başkanı Ahmet Yıldız, genişlemenin ekosistemin bozulmasına, havanın kirlenmesine, Atatürk Parkı’nın konteynerlerle dolmasına ve halkın kullanımına kapatılmasına sebep olacağını söyledi.

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi üyeleri, Liman Başkanlığı giriş kapısında bir açıklama yaparak Liman Genişleme Projesine karşı tepkilerini dile getirdi.

Yağmura rağmen şemsiyeler altında yapılan basın açıklamasının metnini Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şube Başkanı Ahmet Yıldız okudu. Basın açıklaması sırasında katılımcılar “Atatürk Parkı halkındır, halkın kalacak” sloganları attı.

Açıklamayı okuyan Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Ahmet Yıldız, Mersin’de son zamanlarda özellikle yaşam alanlarına ve yeşil alanlara ciddi saldırılar olduğunu belirtti. Bu saldırıların her geçen gün arttığını belirten Yıldız, bu saldırıların doğayı katlettiğini ve insan sağlığının bozulmasına sebep olduğunu söyledi.

“ATATÜRK PARKI MIP TARAFINDAN İŞGAL EDİLECEK”

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi MIP’nin mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarını başlatmasının hukuksuz olduğunu belirten Yıldız, genişlemenin kent yaşamına saldırı olduğunu ve Atatürk Parkı’nın yok olmasına sebep olacağını söyledi. Yapılacak liman genişletme çalışmasıyla Atatürk Parkı’nın MIP tarafından işgal edileceğini ve parkın tamamının konteynerlerle dolacağını söyleyen Yıldız, “Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup, kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Planlama ilkelerine aykırı olarak yapılan liman genişleme çalışmaları, kamu yararını görmezden gelinerek şirketin rant yararı ön planda yer alması sağlanarak yapılmıştır” dedi.

“HALKIN KULLANIMI ENGELLENECEK”

Atatürk Parkı’nın Mersin’in simgesi ve akciğeri olduğunu söyleyen Yıldız, “Atatürk Parkı halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Tarihten gelen bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları, Atatürk Parkı’nın halk tarafından kullanımını engelleyecektir” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 KAPASİTE ARTIŞI

Liman genişleme projesi alanında mevcut liman kapasitesinin yüzde 50 oranında artış sağlayacağını belirten Yıldız, proje için denizde dip taraması ve dolgu alanının yapılacak olmasının zararlarına dikkat çekti. Yıldız, dip taraması ve dolgu alanının; kirliliğin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, hava kirliliğinin oluşmasına, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal edilmesine sebep olacağını söyledi.

Yıldız son olarak, “Atatürk Parkı halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin Halkını Atatürk Parkı’na sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.