DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Sağlıkçılar Şehir Hastanesi önünde eylemdeydi: Geçinemiyoruz

Sağlıkçılar Şehir Hastanesi önünde eylemdeydi: Geçinemiyoruz
03.12.2021 18:20 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:06
672
A+
A-

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları Mersin Şehir Hastanesi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamaya Mersin Tabip Odası da destek verdi.

Açıklamayı okuyan SES Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Filiz Çelebi, Sağlık Bakanlığının son döner sermaye düzenlemesinde sadece hekimlerin yer almasına, diğer sağlık çalışanlarının dışlanmasına tepki gösterdi.

Çelebi, “Her gün diğer günden daha çok fakirleşiyoruz. Sürekli olarak dolarda kur yükseliyor, altın alıp başını gidiyor… Tüketim mallarına günlük zam yağıyor. Göstermelik olarak iktidar market gezileri yapıyor, değişen bir şey yok.  Gökten zam yağıyor resmen, kedinin fareyle oynadığı gibi Emekçilerle oynanıyor.

Ay sonu nasıl gelecek? Faturalar nasıl ödenecek? Çocuğun servis parasını bu ay dedesi verecek mi? Ben işe nasıl geleceğim? Maaşım bu ay VERGİ DİLİMİNE girdi mi? Kreşi özelleştirdiniz… Artan para nasıl ödenecek? Yandaş sendikalarınız ile orta oyunu oynadınız karşılıklı al gülüm ver gülüm. TÜİK’e göre enflasyon yüzde 20 ama sokaktaki enflasyon yüzde 50 iken bize 5+7’yi reva gördünüz. Ama sermayeye vergi indirimi yaparken toplam verginin yüzde 70 ini emekçiden yani bizden aldınız… Buradan sesleniyoruz geçinemiyoruz” dedi.

Sağlıkta adeta kölelik düzeninin olduğunu savunan Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nöbet ücretlerini vermemek için ek mesai vermemek için hukuksuz uygulamalara şahit oluyoruz. Sağlık işi ekip işidir, ekip anlayışını bozan uygulamalardan uzak durun. Hastaneye tedavisi için gelen hastanın tedavi olup gidene kadar ekip içindeki hekiminden hemşiresine, laborantına veri giriş personeline, temizlik güvenlik personeline kadar her meslek grubunun katkısı vardır. Ekip içinde bir meslek grubuna iyileştirme yaparken diğer meslek gruplarına ayrımcı tutum sergilemeyin, iş barışını bozmayın motivasyonumuzu düşürmeyin. Geçinemiyoruz diyen çoğunluk içinde sağlık emekçileri de haykırıyor. Ek zam istiyoruz, vergide adaleti sağlayın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.