DOLAR
32,3068
EURO
35,1608
ALTIN
2.281,36
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

İşçilerin “geçinemiyoruz” demesine yasak!

İşçilerin “geçinemiyoruz” demesine yasak!
25.11.2021 14:56 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:08
603
A+
A-

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasının geçtiğimiz haftalarda başladığı “Geçinemiyoruz” eylemi bu hafta valilik engeline takıldı. Mersin Valiliği, işçilerin Özgür Çocuk Parkında açıklama yapmasına izin vermedi. Sendika önünde açıklama yapan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Evinizdeki çöpü alan işçiler her türlü açıklamayı yapma hakkına sahiptir. Bize yasak konuluyorsa bizler her caddeyi, her sokağı, her parkı açıklama alanına çevireceğiz” dedi.

Hayat pahalılığına karşı düzenlenen eyleme polisin müdahale ettiği Mersin’de, önceden izin alınan eylemlerle ilgili de yasaklama kararı geldi. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasının her hafta Perşembe günü Özgür Çocuk Parkında yaptığı açıklamanın bu hafta aynı yerde yapılmasına izin verilmedi. Mersin Emniyet Müdürlüğünün tebligatı üzerine Genel-İş Sendikası “Geçinemiyoruz” eylemini sendika binası önünde yaptı.

İşçiler “Geçinemiyoruz. Gelirde adalet. Vergide adalet. Geçinmek istiyoruz” yazılı pankart açtı, “Hükümet istifa”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” şeklinde sloganlar attı.

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, çarşamba akşamı Mersin’de 4 gencin “geçinemiyoruz” dedikleri için gözaltına alındığını belirterek “Geçinemiyoruz demek suçsa bu suçu biz de işliyoruz. Eğer açlıkla karşı karşıya kalmışsak, insanlar iş bulamadığı için intihar ediyorsa, çiftçi ürününü satamadığı için intihar ediyorsa, öğrenci yurt bulamadığı için sokakta kalıyorsa biz tabi ki hesabını soracağız” dedi.

Sendika olarak geçen haftalarda başladıkları “geçinemiyoruz” eyleminin bu hafta yasaklandığını ifade eden Göksoy,  “Bizim açıklamamız Özgür Çocuk Parkında olacaktı. Özgür Çocuk Parkında yapamadık. İşçiler yurdun dört bir yanında geçinemiyoruz diyorlar. Onlar, yasak söyleyemezsiniz diyorlar. Bu ülkede açlık ve yoksulluk var. Açız, yoksuluz diyoruz. Diyemezsiniz diyorlar. Toplumu bastırarak, sindirerek Türkiye bir yere varamaz. Bu ülke demokratik bir ülkedir. Bu ülkenin sahipleri işçiler, emekçiler, çiftçiler, esnaf, kadınlar, gençlerdir. Devletin görevi herkese eşit yaklaşmaktır.  Buradan kurumlara sesleniyoruz. AKP’nin temsilcisi değil. Halkın temsilcisi olun. Bizim hakkımızı, taleplerimizi dile getirmemizi yasaklarsanız yarın süpürdüğümüz sokaklarda dile getiririz. Öbür gün asfaltını döktüğümüz caddelerde dile getiririz. Diğer gün temizliğini yaptığımız parklarda gerçekleştireceğiz. Bize her yer açıklama alanıdır. Evinizdeki çöpü alan işçiler her türlü açıklamayı yapma hakkına sahiptir. Bize yasak konuluyorsa bizler her caddeyi, her sokağı, her parkı açıklama alanına çevireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.