DOLAR
32,4883
EURO
34,7656
ALTIN
2.490,41
BIST
9.552,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Mersin Tiyatro Festivali başlıyor

Mersin Tiyatro Festivali başlıyor
24.11.2021 15:11 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:08
861
A+
A-

İlki 2015 yılında yapılan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, Covid-19 salgını sebebiyle verilen bir yıllık aranın ardından bugün yeniden Mersin halkı ile buluşuyor. 5 Aralık’a kadar sürecek festivalde Mersinliler 12 oyunu izleme olanağı bulacak. Ayrıca oyunculuk ve yazarlık atölyeleri de yapılacak.

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, amaçlarının yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehre getirerek, iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak olduğunu dile getirdi.

Covid-19 salgınının tiyatroları da olumsuz etkilediğini belirten Kayadelen, bir yıldan fazla süredir kapalı olan salonların, oynanamayan oyunların, seyircilerle buluşamayan sanatçıların bu süreçte yaşanan olumsuzluklar hala hafızalarından silemediğini söyledi.

Salgın sebebiyle işyerlerinin kapandığını, müzisyenlerin intihar ettiğini, sanatçıların başka işlerde çalışmak zorunda kaldığını belirten Kayadelen, “Bu zorlu ve sanatın iyileştirici gücünden yoksun geçen süreç festivali çok daha değerli kılıyordu” dedi.

Melih Kayadelen, farklı görüşten birçok belediye, kişi ve kurumun festivale destek olduğunu, bu dayanışmayı yaratmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“BELEDİYELERDEN DESTEK GÖRMEK MERSİN ADINA OLUMLU”

Diğer festivallere nazaran bu festivale daha çok belediyenin destek olmasını Mersin adına olumlu bir gelişme olarak gördüklerini ifaden Kayadelen, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Erdemli Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi festivalimize çeşitli destekler verdi. Gönül isterdi ki görüşme yaptığımız diğer belediyeler de festivalimize destek olsalardı Bir sonraki festivalde bunun da olacağına inanıyoruz” dedi.

En başından beri hedeflerinin, Mersin’in her ilçesine tiyatroyu götürebilmek olduğunu söyleyen Kayadelen, “Festival de bu amacımıza ulaşmamız için araçlarımızdan bir tanesi. Ne kadar çok yerel yönetimle, STK’larla iletişim ve dayanışma halinde olursak bu amacımıza daha kısa sürede ulaşırız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.