DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C

100 üreticiye 25 ton organik gübre

100 üreticiye 25 ton organik gübre
15.11.2021 16:10 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:10
800
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilk olarak başlatılan “Organik Tarım Projesi” kapsamında eğitimlerini tamamlayan 100 üreticiye toplam 25 bin ton organik gübre dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından 2021 yılında başlatılan “Organik Tarım Projesi” kapsamında Toroslar ve Tarsus ilçelerinde eğitim sürecini tamamlayan 100 üreticiye toplam 25 bin ton organik gübre dağıtıldı. Toroslar ilçesindeki dağıtım törenine Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de katıldı.

HER BİR ÜRETİCİYE 250 KİLOGRAM ORGANİK GÜBRE

Toroslar’da 19, Tarsus’ta ise 81 üreticinin katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez başlatılan “Organik Gübre Projesi” devam ediyor. Eğitim süreciyle başlayan proje, organik gübre dağıtımıyla devam etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Mersinden Kadın Kooperatifi ortakları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticilerle gerçekleşen törende her üreticiye 250’şer kilogramlık organik gübre teslim edildi.

“ORGANİK TARIM PROJESİ’Nİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde proje hakkında bilgiler vererek, “Organik Tarım Projesi’ni çok önemsiyoruz. Organik tarımın pandemide ne kadar önemli olduğunun daha çok farkına vardık. Organik üretim yapmak meşakkatli bir yol, sabır istiyor. Bunun insan sağlığına çok faydalı olduğunu biliyoruz ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Çiftçilerimiz bu üretimi kendi başlarına yapabilirler ancak desteğe ihtiyaçları var. Bir ziraat mühendisi olarak buna destek verdiği için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İnsanların sağlığına olduğu kadar, çevremize de faydası olan bir proje” dedi.

Üretilen ürünlerin değerlendirme sürecine de kooperatif olarak katkı sunmak istediklerini sözlerine ekleyen Meral Seçer, “Mersinden Kadın Kooperatifi olarak organik tarımdan üretilmiş ürünlerle neler yapabileceğimizi araştırdık. Bunların tanınırlığını artırma veya katma değerli ürünlere çevirme konusunda yardımcı olacağız. Bu konuda çok çabalıyoruz ve birlikte bu yolda yürüyeceğiz” diye konuştu.

“ÜRETİCİLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ VE BERABER YOL ALACAĞIZ” Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın her koluna destek vermek istediklerini vurgulayarak, “Bu kollardan bir tanesi de organik tarım” dedi. 100 üreticiyle bu projeye başladıklarını belirten Şahutoğlu, “3 yıl sürecek bir projemiz. 3 yıl boyunca organik tarımda yaşanan sorunların giderilmesi noktasında hem üreticilerle iş birliği yapacağız hem de beraber yol alacağız” ifadelerine yer verdi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.