DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

İş cinayetleri gizlendi mi?

İş cinayetleri gizlendi mi?
13.11.2021 10:13 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:12
828
A+
A-

Akkuyu Nükleer Santral çalışanından korkunç iddia: “Nükleer santral inşaatında 10 günde 3 işçi öldü”

Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan bir işçinin iddiasına göre, nükleer santral inşaatında son 10 günde 3 işçi yaşamını yitirdi. İddiaya göre 1 Kasım’da Rus bir çalışan nükleer santralin çekirdeğinde çalışırken yüksekten düşerek, 10 Kasım’da da Emrah Ballı adlı çalışan elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.  Ballı’nın ölümünden sadece birkaç saat sonra ise Türk bir işçi nükleer inşaatında yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.

Nükleer santral inşaatında çalışan bir işçinin iddialarına göre son 10 günde Nükleer Santral inşaatında ikisi Türk, biri Rus 3 işçi hayatını kaybetti.

Akkuyu Nükleer santral çalışanının aktardığına göre, 10 Kasım öğle 13.30 – 14.00 saatleri arasında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında iş yapan taşeron şirket bünyesinde nükleer santral inşaatında çalışan Emrah Ballı (30) adlı Vanlı bir personel su deposunun içindeki elektrik kablosunu çıkarmaya çalışırken elektrik akımına kapılıp öldü.

Çalışanın iddiasına göre, bir yıldır nükleer santral inşaatında çalışan Ballı, santralde bulunan su kuyusunun içinde bulunan kabloyu çıkarmaya çalışırken, kablodaki zedelenmeden kaynaklı güçlü bir elektrik akımına kapıldı. Çalışanın İddiasına göre hemen ardından diğer işçiler elektrik akımına yakalanan Ballı’yı su kuyusundan çıkarıp kalp masajı yaptı ama kurtaramadı.

“BALLI BİR YILDIR NÜKLEER SANTRAL İNŞAATINDA ÇALIŞIYORDU”

Çalışanın iddiasına göre, vefat eden Ballı’nın ağabeyi ve akrabaları ile beraber bir yıldır nükleer inşaatında, taşeron şirket bünyesinde çalışıyordu. İki çocuk sahibi Ballı’nın cenazesi 11 Kasım günü sabah saatlerinde memleketi olan Van Edremit Çiçekli beldesine götürülmüş ve gece üç sıralarında defnedilmiş.

“İHMAL KURBANI”

Ballı’nın ölümüne ihmallerin sebep olduğunu iddia eden nükleer santral çalışanı, Nükleer Santral inşaatında güvenlik önlemlerinin gerektiği gibi alınmadığını söyledi.

İddia sahibi Çalışan, “O işçinin kuyuya tek başına inmemesi gerek. Personel şefi, iş güvenliği uzmanı ile birlikte inmesi gerekiyordu. Orada ölüme sebep olan ihmaller var. Aynı zamanda Emrah Ballı’nın elektrik akımına kapılmasına sebep olan kaçak akım rölesi takılmamış, tamamıyla ihmal sonucu öldü” dedi.

“ÖLÜMLERİN VE İHMALLERİN DUYULMASI ENGELLENİYOR”

 Nükleer santralde Kaza olduğunda işçilere ekstra bir baskı olduğunu iddia eden çalışan, “Kazalar gerçekleştiğinde olay yerine gitmemiz, konunun diğer işçiler tarafından duyulması önlenmeye çalışılıyor, mobbinge maruz kalıyoruz, kazaların veya ihmallerin öğrenilmemesi için çaba sarf ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BALLI’DAN BİRKAÇ SAAT SONRA BİR TÜRK İŞÇİ DAHA ÖLMÜŞ”

İddia sahibi çalışan, ikinci işçi ölümünün de Ballı’nın ölümünden hemen sonra 11 Kasım gecesi saat 03.00 – 03,30 sıralarında yaşandığını söyledi. O işçinin de Türk vatandaşı olduğunu söyleyen işçi,  “İhmaller o kadar fazla ki ve insan hayatına önem vermiyorlar. Emrah Ballı’nın vefatından sadece birkaç saat sonra nükleer santral inşaatında  bir Türk işçi daha iş güvenlik önlemleri sağlanmadığı için hayatını kaybetti. Ballı’dan birkaç saat sonra vefat eden ikinci işçi de Türk, gece yüksek bir yerde çalışıyormuş. Ayağının altındaki pleymut kayınca yüksekten zemine düşüyor ve üstüne tahtalar devriliyor ve olay yerinde ölüyor. Bu işçinin kimlik bilgilerine maalesef ulaşamadım” dedi.

“1 KASIM’DA DA RUS ÇALIŞAN NÜKLEER ÇEKİRDEĞİNDEN DÜŞÜP ÖLMÜŞ”

Çalışan ayrıca 1 Kasım’da da Rus bir çalışanın nükleer santral çekirdeğinden düşüp öldüğünü iddia etti. İddia sahibi çalışan, “Çekirdek dediğimiz yapı yüksek, içinde 380 işçinin çalıştığı, dış cephesinde de yüzlerce işçinin çalıştığı bir şey. Etrafında kule vinçler var, 300-400 tonluk kuleler. Rus işçinin çalıştığı esnada rüzgar esiyor, işçinin altındaki pleymut kayınca, aşağıda bulunan şişin üstüne düşüyori oradan da zemine düşüp hayatını kaybediyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.