DOLAR
32,4751
EURO
34,9428
ALTIN
2.437,44
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Yenişehir’e Hayrettin Karaca anıtı

Yenişehir’e Hayrettin Karaca anıtı
10.11.2021 19:24 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:11
618
A+
A-

Yenişehir Belediyesi, “Türkiye’nin Toprak Dedesi” olarak da bilinen TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adının verildiği parka Karaca’nın anıtını yerleştirdi. Yenişehir Belediyesi bünyesinde çalışan heykel sanatçısı Nebi Nas’ın tasarladığı anıtın açılışını Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TEMA Vakfı gönüllüleriyle birlikte yaptı.

Yenişehir Belediyesi, 2020 yılında hayatını kaybeden Hayrettin Karaca’nın adını Batıkent Mahallesindeki parkta yaşatıyordu. Yenişehir Belediyesi, Hayrettin Karaca’nın anıtını da aynı parka yerleştirerek, Karaca’nın hatırasına ve ekolojik mücadelesine sahip çıktı.

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliğinin talebi üzerine Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hayretin Karaca Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı,  TEMA Vakfı Karaman İl Temsilcisi Halil Başkalkan, Mersin ilçe sorumluları ile gönüllüleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi konusunda vatandaşlarla ve mahalle muhtarlarıyla birlikte çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Özyiğit, “Türkiye’nin Toprak Dedesi” Hayrettin Karaca’nın tüm yaşamını toprağı ve yeşili korumaya adayarak geçirdiğini belirtti. Doğada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Özyiğit, “Bugün insanların yavaş yavaş görmeye başladığı ama böyle giderse önümüzdeki süreçte çok daha acı ve ağır faturalar ödeyeceğimiz bir sürece doğru gidiyoruz” dedi.

“DAHA YAŞANABİLİR ÜLKEYİ HER ALANDA VAR ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ” Daha yaşanılabilir bir Yenişehir’i koruyup kollamak ve geliştirmek için daima görev başında olacaklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Bu işleri yaparken Türkiye’nin Toprak Dedesi Hayrettin Karaca’yı örnek aldık. Bize bu ışığı yaktı, sorunların altını çizdi ve sizin gibi gönüllüleri bir araya getirdi. Sizlerle beraber yol yürümeye devam edeceğiz.  Sayın Karaca, ‘Alternatif Nobel’ olarak da bilinen Doğru Yaşam Ödülü ve Birleşmiş Milletler Orman Kahramanı Ödülü’ne laik görülmüştü. Onun yolunda yürüyeceğiz. Daha yaşanabilir ülkeyi her alanda var etmeye çalışacağız” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.