DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Bazaar Duvarında sıradışı bir sergi

Bazaar Duvarında sıradışı bir sergi
01.11.2021 13:54
1.337
A+
A-

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurseren Tor’un küratörlüğünde düzenlenen “Ekim Geçidi” sergisi açıldı. Sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilecek.

İlki 2001 yılında açılan “Ekim Geçidi” sergisi bu yıl 30 şehirde eş zamanlı olarak açıldı. Yirminci yılını kutlayan “Ekim Geçidi” sergisinde bu yıl toplam 3 bin plastik sanat eseri sergilencek.

Serginin Mersin bölümü Türkiye, Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya, Irak, İran, Fas, Etiyopya, KKTC; Filipinler, ABD ve Kanada’dan sanatçıların katılımıyla Mezitli’deki Kafe Bazaar duvarında açıldı.

Serginin küratörlüğünü yürüten Prof. Dr. Nurseren Tor,  “Cumhuriyetimizi korumak, toplumumuzu sanatla buluşturmak, kentin kültür-sanat turizmini geliştirmek, yeni sanatçılar yetiştirmek, sanat- sever Mersinlileri ve sanatsal etkinlikleri çoğaltmak amacımız olmuştur. Bu nedenle “Ekim Geçidi” Sergisi, Gülsün Erbil’in projesi olarak ilk açılmaya başladığından beri Mersin’de şahsım küratörlüğünde Mersin Üniversitesi, İçel Sanat Kulübü ortaklığında uluslararası olarak açılmıştır. Yine küratörlüğümde bu yıl Bazzar Sergi Duvarı iş birliği ile Bazaar Sergi Duvarı’nda 30 Kasım’a kadar açık kalacak” dedi.

SANAT İYİLEŞTİRİR

Nurseren Tor, “Sanat İyileştirir” diyerek sergiye katılan sanatçılara ve sergiyi gezen sanatseverlere teşekkür ederek, “Hayatı çekilmez hale getiren sistemden kurtulmak için sanat yapmaya devam edeceğiz. Toplumun tam da buna ihtiyacı olduğunu biliyor. Gothe’nin de dediği gibi sanat iyi ve zor olanla uğraşır. Kültür ve Sanat; Toplumların seviyesini gösterdiği gibi ülkeler arasında bulunduğu ülkenin çıtasını yükselten en değerli araçlardan biridir. Bu değerleri hayata geçirecek en yaygın, en anlaşılır ve en kalıcı aracılardan biri de sanatçı ve sanatseverdir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.