DOLAR
32,3082
EURO
35,1726
ALTIN
2.282,17
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

“Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak”

“Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak”
31.10.2021 16:39
678
A+
A-

TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan “Akdeniz’den Toroslara” programına konuk olan Başkan Seçer, metro projesini değerlendirirken, “Mersin’in 100. Kurtuluş yıl dönümünde Mersinlilerle beraber temelini atmak istiyoruz. Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan “Akdeniz’den Toroslara” programının canlı yayın konuğu oldu. Mersin gündemi ve hizmetlerin konuşulduğu programda Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının istikrarlı bir şekilde artarak devam edeceğini belirterek, “Mersinliler geleceğe umutla baksın, güvenle baksın” dedi.

Metro projesini, Mersin tarihinin yerel yönetimlerdeki en büyük projesi ve parasal açıdan da en büyük yatırımı olarak değerlendiren Seçer, “Mersin’in 100. Kurtuluş yıl dönümünde; bizim için son derece önemli bir gün biliyorsunuz; Mersin’in Fransız işgalinden kurtulduğu gündür 3 Ocak 1922. O gün Mersinlilerle beraber temelini atmak istiyoruz” dedi.

Yüklenici firma tarafından şantiye kurulum çalışmalarının yapıldığını söyleyen Seçer, Mersin metrosunun güzergahı hakkında bilgiler verdi.

Metro sayesinde 4 merkez ilçeyi birbirine raylı sistemlerle bağlayarak, Mersin’in sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısını birbirine entegre edeceklerini belirten Başkan Seçer, metroyu gelir seviyesine bakmaksızın her sosyoekonomik yapıdan insanın kullanacağını söyledi. Metronun Mersin için gecikmiş bir yatırım olduğuna vurgu yapan Seçer, “Avrupa’da bundan 150 yıl önce yapılmış. Amerika’da, Uzak Doğu’da, Rusya’da yapılmış bu sistemin 1,5 asır sonra Mersin’de yapılıyor olması elbette gecikmiş bir proje ama en azından her şeyin bir başlangıcı var. Bizimle beraber raylı sistemler dönemini 3 Ocak’ta başlatmış olacağız. Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.