DOLAR
32,4396
EURO
34,7447
ALTIN
2.440,06
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Cumhuriyet’in 100. yılında gidecekler”

“Cumhuriyet’in 100. yılında gidecekler”
29.10.2021 17:07
761
A+
A-

Partisinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Şimdi tek adam rejimi olan AKP, demokrasimize düşman, laikliğe düşman, bağımsızlığa düşman. Ama hiç kimse merak etmesin, bu ülkenin aydınlık insanları 100 yıl önce Atatürk önderliğinde yönetimi saraydan alıp halka verdiler. Ne engel çıkarmaya çalışırlarsa çalışsınlar en geç cumhuriyetin 100. yılında gidecekler” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir tören düzenledi.

Mersin Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törene, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve parti üyeleri katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il Başkanı Adil Aktay, Cumhuriyetin herhangi bir yönetim şekli değil, bir var olma biçimi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin yurttaşlara insanca yaşamanın, demokrasiye, laikliğe, milli iradenin üstünlüğüne, hukuk devletine bağlı olduğunu gösterdiğini belirten Aktay, “İnsanca ve kardeşçe yaşamanın temelini bize cumhuriyet sağladı. Bu temeli yıkmak, Cumhuriyetsiz bir Türkiye yaratmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyetin ve halkın partisi olarak ülkemizi cumhuriyetin ikinci yüzyılına çok daha mutlu, umutlu ve güçlü taşıyacağız” sözlerini kullandı.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA GİDECEKLER”

Anadolu halklarının birlikte verdiği kurtuluş mücadelesinin 29 Ekim 1923’te demokrasi, bağımsızlık, laiklik ve cumhuriyetle taçlandığını söyleyen Mersin milletvekili Alpay Antmen, “Şimdi tek adam rejimi olan AKP, demokrasimize düşman, laikliğe düşman, bağımsızlığa düşman. Ama hiç kimse merak etmesin, bu ülkenin aydınlık insanları 100 yıl önce Atatürk önderliğinde yönetimi saraydan alıp halka verdiler ne olursa olsun, ne engel çıkarmaya çalışırlarsa çalışsınlar en geç cumhuriyetin 100. yılında gidecekler” dedi. İktidarın ekonomiyi, eğitimi, sağlığı mahvettiğini sadece bir avuç saray yandaşını zengin ettiğini belirten Antmen, “Ama halkımız hiç merak etmesin bu sefer partimiz önderliğinde şimdi yine 100 yıl sonra iktidarı saraydan alıp halka vereceğiz. SADAT’a, Ensar’a TÜGVA’ya güvensinler hiçbir şey yapamazlar gidecekler” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NA GÖREV SÜRESİNİ AŞAN YETKİ VERİLDİ”

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve minnetlerini sunarak başladı.

Cumhuriyetin değerlerine, demokrasiye, laikliğe özellikle AKP iktidar döneminde saldırıların arttığını gözlemlediklerini söyleyen Gökçel, “Eğitimden, sağlığa ülkenin güvenliğinden savunmasına her türlü noktada AKP’nin o bilimden uzak, gerici zihniyetleri bürokraside hakim kılarak, önce FETÖ’yla şimdide FETÖ benzeri TÜGVA gibi benzeri kuruluşlarla ele geçirmeye çalıştığını hepimiz görüyoruz, gözlemliyoruz” dedi.

GÖKÇEL’DEN TEZKERE AÇIKLAMASI

 Atatürk’ün ‘Dünyada sulh, yurdumuzda sulh’ sözlerini hatırlatan Gökçel, geçen hafta meclisten geçen tezkereyle Cumhurbaşkanının görev süresinin ötesine geçen yetki talebi olduğuna dikkat çekti.  Gökçel, “Daha geçen hafta parlamentoda iki tane teskere oyladık. Bu teskerelerden birisi Suriye ve Irak’la alakalı, Cumhurbaşkanlığına yetki içeriyordu. Tabi ki cumhurbaşkanın meclisin bu elindeki yetkiyi alması kabul edilir gibi değil ama bu süreyi iki yıl olarak talep etmeleri ve iki yıl olarak o yetkinin verilmesi de bize başka bir gerçeği düşünmemize neden oluyor. Değerli arkadaşlar, seçim 2023 yılında yapılsa bile bu süreyi çok çok geçen bir yetki verildi. Aslında hepimizin dikkat çekmesi gerektiği nokta bu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.