DOLAR
32,5845
EURO
35,0501
ALTIN
2.458,97
BIST
9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Mersin’in en büyük ve en ucuz lokantası

Mersin’in en büyük ve en ucuz lokantası
07.10.2021 15:17
896
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Mart ayında hizmete başlayan Mahalle Mutfakları, dezavantajlı mahallelerdeki 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’den sunuyor. Mahalle Mutfakları’nda 19 ayda toplam 200 bin yemek vatandaşların sofrasına ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği önemli projelerden birisi olan Mahalle Mutfakları’ndan 19 ayda 200 bin yemek vatandaşların sofrasına ulaştı. 2020’nin Mart ayında kurulan Mahalle Mutfakları, şu an dezavantajlı mahallelerdeki 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’den sunuyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü proje kapsamında Mahalle Mutfakları’nın yemekleri Büyükşehir’in Aşhanesi’nde piştikten sonra tek kullanımlık kaplara yerleştiriliyor. 24 noktadaki Mahalle Mutfakları’ndan vatandaşlar 3 çeşit yemeği 3 TL’den satın alabiliyor. Mahalle Mutfakları, vatandaşların her geçen gün artan mutfak maliyeti nedeniyle yaşadığı sıkıntılara da çare oluyor. Vatandaşlar, içerisinde et de bulunan 3 çeşit yemeğe Mahalle Mutfakları sayesinde 3 TL’ye ulaşabiliyor. Şu ana kadar 200 bin yemeği vatandaşların sofrasına ulaştıran bu mutfakların adreslerine vatandaşlar mersin.bel.tr adresinden ulaşabiliyor.

“TEMİZLİK VE HİJYEN KONUSUNDA DA ÜST DÜZEY HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, Mahalle Mutfakları’nın kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Özellikle dezavantajlı bölgelerde kurduğumuz Mahalle Mutfakları günden güne sayısını artırarak toplamda 24 noktaya ulaştı. 3 çeşit yemeğin 3 TL’ye verildiği Mahalle Mutfakları’nda sayımız ilk günden bugüne kadar 200 binin üzerine ulaştı. Vatandaşlarımız çok fazla taleple geliyorlar ve biz de bu taleplere en sağlıklı, hijyenik koşullarda karşılık veriyoruz” dedi. Mahalle Mutfaklarının düzenli olarak dezenfekte edildiğine de dikkat çeken Yıldırım, “Mahalle Mutfaklarımızın sabit olan noktaları özellikle salgın döneminde dezenfekte ediliyor. Temizlik ve hijyeni konusunda da üst düzey hassasiyet gösteriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.