DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Marka kent yolunda metro çok önemli bir değer”

Marka kent yolunda metro çok önemli bir değer”
27.09.2021 09:25
617
A+
A-

Mersin Metrosu’nda yapım aşamasına geldiklerini, ilgili bakanlıklardan bazı imzaları beklediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu, Mersin tarihindeki en büyük yerel yönetim yatırımı. Mersin’in marka kent olması yolunda da metronun olması çok önemli bir değer” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Habertürk ekranlarında canlı olarak yayınlanan ve gazeteci Ceren Bektaş Atuk’un sunduğu Akşam Haberleri’ne konuk oldu.

Ceren Bektaş Atuk’un, “2,5 yıl içerisinde Mersin’de ne değişti?” sorusunu yanıtlayan Başkan Seçer, göreve geldikleri günden bu yana önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Çok şey yapıldı. Ama bu demek değildir ki Mersin hizmete doydu. Tabi daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var” dedi.

“MERSİN İÇİN METRO ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Başkan Seçer, vizyon projelerden biri olarak hayata geçirecekleri Mersin Metrosu’nun süreci hakkında da bilgiler verdi.

Seçer, “Yapım aşamasına gelindi. Şu anda Ankara’dan bazı imzaları bekliyoruz. Çünkü finans arayışına çıktık, ihalesi yapıldı, inşaat başlayacak. Buna para tedarik etmemiz lazım. Umut ediyorum; Ankara’dan, ilgili bakanlıklardan kısa süre içerisinde bu imzalar çıkar ve bize ulaşır. Biz de metroya başlarız. Bu Mersin’in tarihindeki en büyük yerel yönetim yatırımı. Tarihinde bu kadar büyük bir yatırım olmadı. Adana için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü parasal değerine baktığınız zaman proje çok önemli, çok değerli. Mersin’in marka kent olması yolunda da metronun olması çok önemli bir değer” dedi.

BELEDİYE BÜNYESİNDE GÖÇ MASASI OLUŞTURDUK”

Başkan Seçer, 2011 yılında Suriye’de başlayan olayların ardından Mersin’in de yoğun göç aldığını, bunun sonucu olarak Mersin’in 1 milyon 868 bin düzeyinde bulunan nüfusuna 400 bin göçmenin eklendiğini söyledi. Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Sizin bütün imkanlarınızı, gelirlerinizi 1 milyon 868 bine göre yasalar belirlemiş ama sizin hizmet ettiğiniz vatandaş sayısı bunun 400 bin üzerinde. Yani yaklaşık olarak yüzde 25 daha fazla nüfusa hizmet etmek durumunda kalıyorsunuz. Bir kere olayın ekonomik travmasından başlayalım. Tabi ki sosyal olarak da önemli sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz ama ben kentin belediye başkanıyım. Her konuda olduğu gibi bu konuda da şikâyetten öte çözüm üretmek zorundayız. Örneğin, belediye bünyesinde Göç Masası oluşturduk. Birleşmiş Milletlerin Göç Örgütü, Mülteciler Yüksek Komiserliği ya da Alman GİZ Teşkilatı’na kadar birçok uluslararası kuruluşla işbirliği yapıyoruz. İller Bankası’nın koordinasyonunda FRIT II kapsamında alt yapı kredileri, imkanları zorluyoruz ki, bu ekonomik travmayı atlatabilelim diye. ‘Ne derece yeterli oluyor’ derseniz, tabi ki yeterli olmuyor. Ne acıdır ki bunun yüzde 50’si kayıt dışı olanlar. Kayıtlı olarak kontrol altında tuttuğunuz Mersin’de yaklaşık 220 bin Suriyeli var ama bir o kadar da yaklaşık olarak kayıt dışı. Nerede, nasıl yaşadığı belli olmayan insanlar. Bunların eğitimden sağlığa kadar kente verdiği ilave yükler var. Bu şartlar altında tabi ki sürdürülebilirliği yok bu işin.”

TARIM VE HAYVANCILIĞA VERDİKLERİ DESTEKLERİ ANLATTI

Başkan Seçer, Mersin’in tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak için önemli projeleri sürdürdüklerini belirterek, hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesine yönelik olarak hayata geçirdikleri “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” ile “Kazanç Projesi”ni anlattı. Seçer, “Memleket üreterek kazanacaksa, üreterek gelişecekse; insanlar çalışacak, üretecek, onlar ekonomik değere dönüşecek. Bu refaha yansıyacak, eğitim ve sağlık artacak, o refah hayatın her alanına bir değer katacak, yükseltecek ve Türkiye gelişecek. Burada yerel yönetimlerin fonksiyonunun çok büyük olduğunu düşünüyorum” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.