DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Başkan Seçer, Çay Mahallesi sakinleriyle buluştu

Başkan Seçer, Çay Mahallesi sakinleriyle buluştu
12.09.2021 18:27
827
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, altyapı çalışmaları nedeniyle sokakları bozulan, aylardır asfalt bekleyen Çay Mahallesi’nde yurttaşlarla buluştu. Altyapı çalışmalarının ekim ayında biteceğini kaydeden Seçer, “20, 30, 40 senedir, başkasına gösterdiğiniz hoşgörüyü 4 ay daha Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Başkanınıza gösterin” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, yapımı devam eden ‘Çay ve Çilek Mahalleleri İçmesuyu Şebeke Rehabilitasyonu Yapım İşi’ konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Ziyarette; Başkan Seçer’e Mahalle Muhtarı Ahmet Akyol, Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak, Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar eşlik etti.

Çay Mahallesi’nin sokaklarında yürüyüp, vatandaşlar ve esnaf ile selamlaşan Başkan Seçer, bir kahvede oturup vatandaşlarla sohbet etti. Ardından mahalledeki Ahmet Kaya Parkı’nda mahallelilere seslenen Seçer, vatandaşlardan gelen soruları cevaplayıp, sıkıntıları vatandaşlardan dinledi.

“İNŞAAT 11 EKİM 2021’DE BİTECEK”

İçmesuyu, asfalt ve tozlanma sorunu yaşayan mahallenin sorunlarına dikkat çeken Başkan Seçer, Çay Mahallesi’nin yaklaşık 45 yıl önce kurulmuş bir mahalle olduğunu belirterek, “45 sene önce ev yapımı başlayınca su şebekesi de döşenmeye başlamış. 45 seneden bugüne kadar da eski sistem devam etmiş. Peki bundan 4 sene önce, yine 2’nci, 3’üncü kata su çıkıyor muydu? Çıkmıyordu. Peki 2014’te, 2015’te çıkıyor muydu? 2016’da çıkıyor muydu? 2011’de çıkıyor muydu? Peki, o zaman Büyükşehir, MESKİ yok muydu? Niye yapmadılar? Bu bana haksızlık değil mi? Siz niye provokatörlere kanıyorsunuz? Bugüne kadar Çay Mahallesi’ne girmeyenlere, niye müsaade ediyorsunuz bildiri dağıtmalarına? Bugüne kadar Çay Mahallesi’ne mi girdiler? Şu parkın haline bak. İnsan utanır, sıkılır. Gidin bir de Büyükşehir’in parklarına bakın” diye konuştu.

“ASFALTTAN ÖNCE ALTYAPIYI YAPACAĞIZ”

Seçer, 7 Eylül’de Çay İlköğretim Okulu’na giderek öğrencilere okul çantası dağıttıklarını ve okulun bulunduğu caddeye de girdiklerini ifade ederek, “Buraya ben kendi isteğimle geldim, davet üzerine gelmedim onu söyleyeyim. Ben kendim istedim. Şimdi ben bundan sonra somut tarih vereceğim. Bu inşaatın bitme tarihi 11 Ekim. Sonra asfaltlama başlayacak ama biz asfaltlamadan önce, yani 1 ay süresi var, altyapıyı yapacağız. Arkadaşlarım da Eylül’ün 3’üncü haftasına program yapmıştı. Altyapı, yani sıkıştırma, yani malzeme dökülecekse, asfaltlanacak yerlere başlasınlar, yine bir arıza olursa en azından asfaltı sökme imkanı ya da gereği olmasın” diye konuştu.

“İŞİN YAPIMINI TAKİP EDİYORUZ”

İşin yapımı konusunda yakın takipte olduklarını dile getiren Seçer, “Haklı serzenişler yok değil. Belediye Başkanı olarak ben onun gereğini yaparım. Keşke 100’e bölünsem, her bir parçam 100 yerdeki çalışmaları kontrol altına alsa istediğimiz gibi olur. Eksik varsa tamamlatırız. Az önce söyledim. Biz müteahhiti destekleyeceğiz, bu toz konusunu artık bundan sonra şikayet konusu etmek istemiyoruz. Yakın takipteyiz. Artık bu konuyu uzatmaya gerek yok arkadaşlar. Tekrar söylüyorum, sizden şunu istiyorum; 30 senedir, 40 senedir, 20 senedir başkasına gösterdiğiniz hoşgörüyü 4 ay daha Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Başkanınıza gösterin. Ben sizin başkanınızım. Kim oy verdi, vermedi onu sormuyorum. Ben sizin başkanınızım. Beni de anlayın canım. Bundan sonrası tamam diyorum” dedi ve konuşması büyük alkış aldı.

“MEZİTLİ’DE HANGİ KALİTEDE İŞ YAPIYORSAK, BURADA DA O YAPILACAK”

Sokaklara yapılacak asfaltın birinci sınıf olacağını vurgulayan Seçer, şunları söyledi:

“Bu sokaklara yapılacak asfaltlar da birinci sınıf olacak. Yani diyor ki; ‘çiriş iş olmasın’. O konuda rahat olun. ‘Yani yaptık, geçtik, burası Çay Mahallesi, kimse bir şey demez’. Yok böyle bir şey. Az önce bir arkadaş söyledi, ‘Mezitli’de olsa böyle olur muydu?’ Diyor ki; ‘bizim canımız yanmış, bize ayrımcılık yapılıyor, lüks semtlerde işler daha iyi yürüyor, biz gariban insanlarız diye böyle oluyor’. Böyle bir şey yok. Bakın bunu bana derseniz gerçekten bu vicdani olmaz. Böyle bir şey yok. Mezitli’de hangi kalitede iş yapıyorsak, Çay Mahallesi’nde bu, Tarsus’ta Fahrettin Paşa’da ne yapıyorsak Yenimahalle’de, Eski Ömerli’de, Yeni Ömerli’de ya da Mithatpaşa… Bakın gidin Mithatpaşa’ya… Çoğu hemşehrileriniz oturuyor. Arayın. Oranın yolları yapılmış. Ben geçen hafta oradaydım. Havaalanı gibi yol diyorlar. Mithatpaşa’yı bilen yok mu Tarsus’ta? Hemşehrileriniz oturuyor. Ben girdim birinci sınıf asfalt. Buralar da aynı şekilde olacak. Rahat olun.” (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.