DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Eğitime ilk adımda 16 bin öğrenciye “ilk çantam” hediyesi

Eğitime ilk adımda 16 bin öğrenciye “ilk çantam” hediyesi
07.09.2021 15:55 | Son Güncellenme: 07.09.2021 15:58
692
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İlk Çantam” projesi kapsamında Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemelerinin olduğu çantaları dağıttı. Proje kapsamında 13 ilçedeki 180 ilköğretim okulunda eğitim alan dezavantajlı toplam 16 bin öğrenciye çantaları ulaştırılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yüzünü güldüren “İlk Çantam” projesini hayat geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde yürütülen proje kapsamında, dezavantajlı mahallelerde 1. sınıfa başlayan öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu renk renk çantalar dağıtılıyor.

Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki öğrencilere çantalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer dağıttı.

Minik öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Seçer, “Başarılı olun. Mutlu olun. Bizim için en büyük teşekkür bu” dedi.

“YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN”

Başkan Seçer, Çay Mahallesi İlkokulu’nda eğitim alan 140 öğrenciye çantalarını dağıttı. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Seçer, “Umut ediyorum pandemi koşullarında korktuğumuz gibi sıkıntılar yaşanmaz. Zaten ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler mutlaka alınır ancak şu da bir realite; uzun aradan sonra yeni eğitim-öğretim yılında pandemi koşullarında bazı komplikasyonların olma ihtimali var. Bunun da tedbirini almamız gerekiyor” dedi.

“OKULLARA HİJYEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Keyifli ve mutlu bir eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Çocuklarımız başarılı olsun, mutlu olsun, huzurlu olsun. Benim dileklerim bu yönde. Biz de tabi ki Belediye olarak, kentin Belediye Başkanı olarak bu sıkıntılı ve zorlu günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde gerekli katkıları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğiz. Özellikle hijyenik şartlara sahip olması, diğer hususlarda bizim yardım edeceğimiz ya da katkı yapacağımız konularda da okullarımıza gereken hizmeti vereceğiz. Bugün de burada okuluna yeni başlayan çocuklarımızla bir araya geldik. İlk çantalarını verdik. Toplamda ilimizde 26 bin öğrenci ilköğretim okulunda eğitim hayatına başladı. İlk kez okullarına gittiler. Biz de onlara ilk kez çantalarını verdik. Toplamda 13 ilçemizde, 180 ilköğretim okulumuzda, 16 bin öğrencimize bu çantalarımızdan hediye edeceğiz. Bu çantalar içerisinde de onların derslerinde kullanacağı defterler, kalemler, boyama kalemleri gibi bazı malzemeler olacak. Tekrar çocuklarımıza başarılar diliyorum. Eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.