DOLAR
32,6082
EURO
34,7866
ALTIN
2.492,14
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C

Deniz kirliliğini azaltmak adına işletmelere kredi desteği

Deniz kirliliğini azaltmak adına işletmelere kredi desteği
26.08.2021 18:22
1.010
A+
A-

İş Bankası, deniz kirliliğinin azaltılıp denizlerin korunması adına yeni atık su arıtma, atık su geri kazanım ve ham su hazırlama tesisi yapmak isteyen ya da var olan tesisini iyileştirmek isteyen firmalara yatırımın yüzde 70’ine kadar kredi desteği sağlayacak. Yeni destek paketinin üyelere duyurulması adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde online toplantı düzenlendi.

Toplantıda İş Bankası Pazarlama Kanalı ve Stratejisi Departmanı Müdür Yardımcısı Gizem Aytuğ kredinin detayları hakkında bilgi verirken TurSeff Finans Kurumları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, projelerin kalitesinden sorumlu olduklarını bildirip bu alanda neler yaptıklarını anlattı.

Denizleri Koruyalım Kredisi’nin genel özellikleri hakkında bilgi veren İş Bankası Pazarlama Kanalı ve Strateji Departmanı Müdür Yardımcısı Gizem Aytuğ şunları söyledi:

“Deniz kirliliği vakalarının önlenmesi ya da azaltılmasında finansman desteği sağlayabilmek adına yola çıktık. Bu kredimizin fatura karşılığı kullandırılması esastır. Krediye konu yatırımlar için harcamaların faturalarla belgelendirilmesinin ardından ilgili yatırımın azami yüzde 70’i kredilendirilebilecektir. Azami kredi limiti proje başına 5 milyon TL veya kredilerin kullandırım tarihindeki bankamız cari döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak EUR veya USD karşılığı olabilecektir. Krediler ana para geri ödemesiz dönemi azami 1 yıl olmak üzere azami 5 yıl vadeli olarak esnek veya aylık taksit ödeme planına bağlı olarak kullandırılabilecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.