DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Belediye başkanlarından Basın Bayramı kutlaması

Belediye başkanlarından Basın Bayramı kutlaması
24.07.2021 12:42 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:04
1.375
A+
A-

Mersin’in Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. Yılını kutladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘Basında Sansürün Kaldırılışının 113’ncü yıldönümü ile ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı, yayınladığı bir mesajla kutladı. Mesajında; demokratik ve şeffaf toplumları yaşatan en önemli unsurlardan birinin de özgür ve tarafsız basın olduğuna işaret eden Başkan Gültak; “Halkın doğru, objektif, tarafsız haber alma hakkı dokunulmazdır. Bu açıdan demokratik rejimlerde basın vazgeçilemez bir güçtür. Zira Basın; demokrasi, özgürlükler, insan hak ve hürriyetlerinin gelişmesi ve ilerlemesinde büyük bir role sahiptir” dedi.

Mesajında; gazeteciliğin bir kamu görevi olduğuna da işaret eden Başkan Gültak; şu ifadeleri kaydetti; “Basında Sansürün Kaldırılışının 113’ncü Yıldönümü ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor; saygıdeğer basın emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyor, mübarek Kurban Bayramlarını da kutluyorum.

Akdeniz Belediyesi olarak; kentimizi ve ilçemizi değiştirip geliştirmek, aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hayata kattığımız hizmet ve projelerimizin kent ve ülke kamuoyuna ulaşması ve tanıtılmasına katkı sağlayan kıymetli basın mensuplarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum.”

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN KUTLAMA

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. Yılı ve Basın Bayramını kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“Basına yönelik sansürün kaldırılışının ve basının özgürlüğüne kavuşmasının 113’üncü yıldönümünü kutluyoruz.

Bilindiği gibi halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ancak özgür basın ile mümkündür.

Basın yayın organlarının kontrol altına alınma çabası ve basının tek bir grubun veya kişinin sesi haline getirilmeye çalışılması demokrasi ile bağdaştırılamayacağı gibi tüm demokratik değerlere de zarar vermektedir. Basın yayın araçlarını tek elde toplamak ve kendi  çıkarları doğrultusunda yayım yapmalarını sağlamak üzere basına yönelik kontrol mekanizması maalesef 113 yıl önce olduğu gibi bugün de devam etmektedir.

Tüm baskılara rağmen halk adına susmayan ve cesurca kamuoyunu aydınlatan tüm basın mensuplarına, Yenişehir Belediye Başkanı olarak temsil ettiğim hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.