DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Toroslar, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı ağırladı

Toroslar, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı ağırladı
15.07.2021 12:06 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:02
795
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla Toroslar Belediyesi tarafından Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde düzenlenen törene katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’e bir dizi temaslarda bulunmak için gelen KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı ilçede bulunan Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde düzenledikleri törende ağırladı.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı merhum Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan emtiaların yer aldığı park ve açık hava müzesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayraklarıyla süslendi.

Tören alanında, Toroslar halkı tarafından coşkuyla karşılanan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, heyecanını ve duygularını gizleyemedi.

Konuşmasına, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne barış, istikrar ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümünde, Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı  ve değerli protokolümüzü güzel ilçemiz Toroslar’da ağırlamaktan onur duyuyoruz” diyerek başlayan Başkan Yılmaz; “Bundan 47 yıl önce, kahraman Türk ordusu; Kıbrıs Türklerinin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla adaya ayak basarak, diplomatik ve askeri gücünü tüm dünyaya gösterdi. O gün tüm dünya öğrendi ki; Kıbrıs bir coğrafyadan daha fazlasıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliği demek, Türkiye’nin güvenliği demektir. Bağımsızlığı, Türkiye’nin bağımsızlığı demektir. Kıbrıs Türk’tür, Türk yurdudur, Türk kalması tarihin namus konusudur. Beşparmak Dağları’na dökülen şehit kanları hiçbir şart altında silinmeyecek, emanetleri asla çiğnetilmeyecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise KKTC’den Toroslar’a sevgiler getirdiğini belirterek: “Büyük bir heyecanla Toroslar’da, Rauf Raif Denktaş Parkı’nda bulunuyorum. Kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Raif Denktaş’ın, Dr. Fazıl Küçük’ün, Şehit Pilot Cengiz Topel’in heykelinin bulunduğu böyle güzel bir ortamın hazırlanmasında emeği olan Sayın Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimize hep Kıbrıs’ta neler yaşandığını ve Türkiye’nin her zaman yanımızda olduğunu anlatıyoruz” diyen Tatar; “Bugün ekonomik bir takım rüşvetlerle ‘Sizleri Avrupa Birliği’ne alacağız, sizlere müreffeh bir gelecek vereceğiz, sizin işiniz bizimledir ve Türkiye’den ne istersiniz” diyenlere benim cevabım kendilerine kalsın. Biz rüşvetle satın alınacak bir halk değiliz. Geleceğimiz için bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve her zaman bizim yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk halkına gönülden bağlı, onlarla kader birliği yapmış ve dolayısıyla gelecekte de hep birlikte olma uğruna her türlü cesareti gösterebilecek haysiyetli ve onurlu bir halkız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak Toroslar’dan sizlere seslenmek benim için bir nasip ve onurdur. Bu duygularla hepinizi kucaklıyor ve sağlık diliyorum. Beni coşkuyla selamlayan Toroslar’a ve onun değerli insanlarına teşekkür ediyorum. Benim için fevkalade önemli bir gündü. Buradan mesaj verebilmek, bu duyguları yaşayabilmek, bu özeli paylaşabilmek herkese nasip olmaz. Onun için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden getirdiğim sevgi ve saygıyı bir kez daha paylaşıyorum, bir kez daha sizlere minnet duygularımı ifade ediyorum, bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum, bir kez daha tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.