DOLAR
32,5153
EURO
34,8139
ALTIN
2.426,22
BIST
9.699,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C

Plajlar üçüncü mavi bayrağı da aldı

Plajlar üçüncü mavi bayrağı da aldı
28.06.2021 11:01
1.177
A+
A-

Susanoğlu Halk Plajı’ndaki 2 Mavi Bayrak ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki plajlarda Mavi Bayrak sayısı 3’e yükseldi. Mersin’de deniz turizminin göz bebeği Kızkalesi Halk Plajı’nda titiz çalışmalar sonucunda almaya hak kazanılan Mavi Bayrak göndere çekildi.

Mersin’de yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turistin ağırlandığı Kızkalesi Halk Plajı’nda bu yıl da Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından Kızkalesi Halk Plajı’nda Mavi Bayrak için gerekli 33 kriter başarıyla yerine getirildi. Mavi Bayrak teslim alınarak göndere çekildi.

Titiz çalışmalar sonucunda plajda Mavi Bayrağı dalgalandıran Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in bütün plajlarına Mavi Bayrak kazandırmak amacıyla çalışmalarına hızla devam ediyor.

MAVİ BAYRAK SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Mavi Bayrak Yerel Sorumluları ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Dr. Zafer Kuşatan ile Pelin Teymur tarafından Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız’a teslim edilen Mavi Bayrak, alkışlar eşliğinde göğün maviliğine çekildi. Susanoğlu Halk Plajı’ndaki 2 Mavi Bayrak ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Mavi Bayraklı plaj sayısı 3’e yükseldi.

WC, DUŞ VE SOYUNMA KABİNLERİNİN SAYISI ARTIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kızkalesi, Susanoğu, Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu, Tırtar, Töbank ve Sultankoy halk plajlarında dört dörtlük hazırlık yapan Büyükşehir ekipleri, misafirlerini ağırlamaya başladı. Sosyal mesafeli adalar oluşturularak yerleştirilen şezlonglar, sayısı artırılan duş, tuvalet ve soyunma kabinleriyle vatandaşlara rahat bir ortam sunuluyor. Hijyen rutinleri sıklaştırılan sahiller de şezlonglar da düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Engelsiz bir Mersin’i yaratma yolunda kente yakışır bir uygulama olan engelli rampası ile özel gereksinimli bireyler rahatlıkla denize girebiliyor. Kızkalesi, Susanoğlu ve Yemişkumu plajlarında yer alan engelli rampalarının uygun bulunan diğer plajlara da yerleştirilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.