DOLAR
32,1980
EURO
34,9791
ALTIN
2.268,99
BIST
8.842,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Mersin Barosu’ndan ‘Yaşamhak’ projesine destek

Mersin Barosu’ndan ‘Yaşamhak’ projesine destek
10.06.2021 18:00 | Son Güncellenme: 14.06.2021 11:52
1.480
A+
A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı hayata geçirmiş olduğu ‘YaşamHak” Projesi’ için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mersin Barosu, şiddet mağdurlarına hukuki danışmanlık ve destek hizmeti verecek.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP İl Kadın Kolları ve İl Başkanlığı yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, Mersin Barosu Çocuk hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, parti yönetimindeki avukatlar hazır bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yürütülecek olan “YAŞAMHAK” Projesi protokolü kapsamında, CHP Kadın Kolları YAŞAMHAK biriminin yönlendireceği kadınlara Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, çocuklara ise Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi hukuki danışmanlık ve destek hizmeti verecek.

Şiddet mağdurlarına hukuki destek sağlamak için avukata ihtiyaç duyulması ve Baro’nun belirlediği gerekli şartları taşımaları halinde, Mersin Barosu Adli Yardım Merkezi’nden avukat görevlendirmesi yapılacak.

 “BU PROJE YAKLAŞIK 500 KADININ HAYATTA KALMASINI SAĞLADI”

Projenin içeriği hakkında bilgiler veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka,  “Bu proje yeni olmasına rağmen şu ana kadar yaklaşık 500 kadının hayatta kalmasını sağladı. Belki de o kadınlar bugün ölmüş olacaktı. Şu anda şiddet haritasını çıkartıyoruz. İktidara geldiğimizde ‘Kadın Bakanlığı’nı kurduğumuzda yerinde çözüm üreteceğiz” dedi.

“MAHKEMELERCE MÜDAHİLLİK TALEBİMİZİN REDDEDİLMESİ CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞATIYOR” Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Mersin Barosu olarak en önemli kırmızı çizgimiz kadına ve çocuğa karşı yapılan şiddettir. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarına baroların müdahillik taleplerinin mahkemelerce reddedilmesinin çok ciddi bir sorun olduğunu, büyük mağduriyetler doğurduğunu vurgulayarak, her yerde her ilgiliye ve kuruma baroların Avukatlık Kanunu gereğince bu tür davalarda müdahil olması mümkündür. Baroların müdahilliği, mağduriyetin giderilmesi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve adaletin tecellisi bakımından çok önemlidir dedik, bu sorunun giderilmesini talep ettik.  Sahadaki en büyük gücünüz biziz.  Eğer siz gerçekten adalet istiyorsanız, bunu sağlayacak olan unsur biziz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.