DOLAR
32,3697
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,62
BIST
9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Normalleşme başladı ama sorunlar devam ediyor”

“Normalleşme başladı ama sorunlar devam ediyor”
07.06.2021 18:42
1.310
A+
A-

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, yeni normalleşme sürecindeki akşam 9 kısıtlaması nedeniyle yeme içme sektörünün beklentilerinin tam olarak karşılanamadığını belirterek “Özellikle pandemiden en çok etkilenen bu sektörlere doğrudan destekler verilmeli ve verilen desteklerin prosedürleri daha yalın, kolay erişilir olmalı” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan tam kapanma ve sert pandemi kısıtlamalarının ardından uygulamaya konulan yeni normalleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kızıltan tam kapanma ve sert pandemi kısıtlamalarının yeni normalleşme kararları ile yumuşamaya başladığını, ancak yeme-içme sektörünün akşam 9 kısıtlamasına takıldığını belirtti.

Kızıltan, “Kısıtlamadaki sınırlama yeme-içme sektörün derdine derman olamıyor. Pandemi başladığından bugüne kadar tam üç tam kapanma yaşadık. Özellikle perakende sektörü ve yeme–içme mekanları büyük zarar gördü. Ciddi ciro kaybı, kira sorunu, çalışanların maaşları gibi sorunları tam destek göremedi. Bu anlamda bu sektörün saat kısıtlaması yeniden revize edilecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Yeme-içme sektörünün de turizm sektörünün bir parçası olduğunu kaydeden Kızıltan, “Turizm sektöründe gösterilen normalleşme yeme-içme sektöründe de uygulanmalıdır. Yaraların sarılmasının çok zor olduğu bir süreçten geçiyoruz. Özellikle pandemiden en çok etkilenen bu sektörlere doğrudan destekler verilmeli ve verilen desteklerin prosedürleri daha yalın, kolay erişilir olmalı” dedi.

Kızıltan, “Gerek yaygın aşılama ile gerekse katı yasaklardan daha çok toplum duyarlılığı ve kurallara uymasıyla bu süreci de aşacağımız inanıyoruz. Ekonominin çarklarının dönmesi sosyal huzur meselesidir. Bu anlamda bu çarkın durmaması ve katı kuralların gelmemesi için Mersinlileri tüm pandemi kurallarına uyma konusunda daha dikkatli ve hassas olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.