DOLAR
32,2289
EURO
35,1041
ALTIN
2.271,65
BIST
8.840,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Atanamayan öğretmenler 40 bin ek atama istiyor

Atanamayan öğretmenler 40 bin ek atama istiyor
24.05.2021 11:35
957
A+
A-

Atanamayan Öğretmenler Platformu, Türkiye genelinde üyeleriyle birlikte Kızılay’ a kan bağışında bulundu. Sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratmak adına faaliyetlerini gerçekleştiren üyeler, 2020 KPSS sonuçlarına göre 20 bin atamanın yetersizliğine dikkat çekti ve ek olarak 40 bin atamanın gerekli olduğunu vurguladı.

Atanamayan Öğretmenler Platformu, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2020 KPSS sonuçlarına göre yapacağı 20.000 atamanın yetersizliğine ve ek 40.000 atamanın gerekliliğine dikkat çekmek için Türkiye genelinde Kızılay kan bağışı merkezlerinde farkındalık yaratmak adına bağışta bulundu.

“SON 23 YILIN EN DÜŞÜK ATAMASI”

Platform tarafından yapılan açıklamada yapılan 20 bin atamanın son 23 yılın en düşük atama sayısı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “2020 KPSS’ de yüksek puan alarak branşlarımızda iyi derece alan bizler ise, 2017’de yapılan atamadan daha düşük bir sayı olan 20 bin atama açıklamasıyla mağdur olduk. Bu, sadece karma alım yıllarının değil, son 23 yılın en düşük atama sayısıdır. Devletimizin, bizi öğrencilerimizle kavuşturacağını düşünerek aylarca bekledik. Fakat yapılacak 20 bin öğretmen ataması, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un her seferinde söylediği 40 bin üzeri atama için çalışıldığına dair sözleriyle ters düşmüştür. Biz atama bekleyen öğretmenleri, maalesef hayal kırıklığına uğratmıştır. Üstelik yapılacak olan 20 bin atama, bu sene emekli olan ve haziranda emekli olacak öğretmenlerin oluşturduğu kadro boşluğunu doldurmayacak, verilen atamanın öğretmen açığını kapatma noktasında da hiçbir etkisi olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“SINAVA GİREN ÖĞRETMENLERİN SADECE %4,61’İ ATANMIŞ OLACAK”

“Öğretmenler, onlara en çok ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak” sorusu yöneltilen açıklamada, “432.753 öğretmenin girdiği 2020 KPSS sonuçlarına göre, atama sayısı 20 binde kalırsa sınava giren öğretmenlerin sadece %4,61’i atanmış olacak. Yani her yüz öğretmenden sadece dördü öğrencilerine kavuşmuş olacak. Her sene değişen sıralama kriteri ve kontenjan anlayışı yüzünden geçmiş yıllara göre atanabilecek sıralamaya sahip öğretmenler, bu sene atama sayısının yetersiz olması sebebiyle kontenjan dışı kalmıştır. Bu durum bazı branşlarda yüzde 30, bazı branşlarda yarı yarıya azalma yaratırken, bazı branşlarda Türkiye birincilerinin dahi ataması yapılmamıştır” denildi.

“107 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR”

Yayınlanan açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı:

“Ülke genelinde 107.909 öğretmen açığı vardır ve ayrıca okullarda 80.583 kişi ücretli öğretmen olarak çalışmaktadır. Ücretli öğretmenlerin sadece 37 bini Eğitim Fakültesi mezunuyken, 35 bini lisans, 8 bini ön lisans mezunudur. Ücretli öğretmenlik başlı başına vahim bir durumdur. Kendi mesleği dışında markette, tekstilde, inşaatta, tarlada ve birçok farklı meslekte geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kalan binlerce ‘‘gerçek’’ öğretmen görev beklerken; o öğretmenlerin yerine öğretmenlikle alakası olmayan bölümlerden mezun olan kişilerin, ücretli öğretmen adı altında çalıştırılması, olayın vahametini daha da artırmaktadır. (Slogan: Ücretli kölelik istemiyoruz.) Hangi öğrenci, hangi veli, ücretli öğretmenlik adı altında geçici çalışan ve üstelik asıl mesleği de öğretmenlik olmayan bireyleri sınıfta görmek ister? Biz öğretmenler öğrencilerimizi istiyoruz, öğrenciler ve veliler de öğretmenlerini istiyorlar. Öğretmenler işsiz, öğrenciler öğretmensiz kaldıkça Türkiye geleceksiz kalacaktır.  İşte bu yüzden, 2020 KPSS için verilmiş 20 bin atamaya ilaveten 40 bin atama daha verilmesi şarttır. Çünkü öğretmenin yeri okuldur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.