DOLAR
32,3068
EURO
35,1608
ALTIN
2.281,36
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Kocamaz sahalara indi: İlk durak Tarsus

Kocamaz sahalara indi: İlk durak Tarsus
20.05.2021 10:49 | Son Güncellenme: 20.05.2021 12:10
1.593
A+
A-

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz “Gönül Seferberliği” adını verdiği vatandaşla, esnafla buluşma çalışmalarına Tarsus’tan başladı.

Tarsus İYİ Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kocamaz, ardından Mersin Caddesi üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

İyi Parti Tarsus İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Kocamaz, “Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin ülke genelinde başlattığı “Millet Bizi Çağırıyor” mottosuyla gerçekleştirilen çalışmaların bir devamı niteliğindeki bu çalışmalarımızla ilimiz genelindeki bütün vatandaşlarımızla kucaklaşmayı, dertlerini dinlemeyi hedefliyoruz. Özellikle de bu 19 Mayıs gününde, 102 yıl önce kurtuluşun ilk meşalesinin yakıldığı bu günde, Aziz Atatürk’ün kendi ifadesiyle söylüyorum; “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” dediği bu günde başlatacağımız “Gönül Seferberliği” hareketi hem partimiz hem Mersinimiz açısından çok çok önemli” dedi.

 “TALEP ISRARLA VATANDAŞLARIMIZDAN GELDİ”

 Kocamaz “Gönül Seferberliği” adını verdikleri bu çalışmalara neden ihtiyaç duyulduğuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Özellikle bu pandemi nedeniyle uzun zamandır ilimizde sahaya hiç çıkmadık. Vatandaşlarımız hem partimize hem şahsımıza bu süreç içerisinde çok büyük sempatiyle baktılar. Pandemiyle bir araya gelemesek de sosyal medya aracılığıyla telefonlarla her daim bizimle irtibat içerisinde oldular. Özellikle de bu son kapanma döneminde ısrarla, “Niye siz sahayı boş bırakıyorsunuz?” niye vatandaşın arasında dolaşmıyorsunuz düşüncesiyle de bu baskıları biraz daha artırdılar. En sonundan biz de hem bayram vesilesiyle hem de uzun süredir halkımızla buluşamadığımız için bunu da vesile kılarak sizlerle bir araya gelmek istedik. Bu hareket aslında Mersin genelinde partili partisiz herkesin içerisinde yer alabileceği bir hareket” dedi.

Şu anda ufukta herhangi bir seçim olmadığını ama vatandaşla sadece seçim dönemlerinde değil her daim bir ve beraber düşüncesinde olduklarını dile getiren Kocamaz, “Böyle bir hareketi özellikle de doğup büyüdüğüm ve bu günlere gelmemizde gerçekten bizim için mihenk taşı olan Tarsus’tan başlatmak istedik. Bizim bunu tek başımıza yürütme gibi bir lüksümüz de olamaz. Teşkilatlarımızla birlikte hareket etmek durumundayız. Bir plan program çerçevesinde inşallah bugün besmeleyi çekip başlıyoruz” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

 Mersin’de ve Tarsus’ta yıllardır verdikleri mücadele sonucunda oluşturulan birlik ve beraberlik ruhunu yeniden ayağa kaldırmak istediklerine vurgu yapan Kocamaz, “Gerçekten 25 yıllık çeyrek asırlık belediye başkanlığımız döneminde sıradan bir belediye başkanlığı yapmadık. Sadece eksikleri giderme yönünde kentte yaşayan insanların hayatını kolaylaştırma yönünde bir gayret içerisinde olmadık. Ondan daha önemlisi bu kentte yaşayan doğum yeri neresi olursa olsun kökeni dünya görüşü inancı ne olursa olsun bütün insanları bir ve beraber gördük. Bu kente bu bölgeye çimento olmaya çalıştık. Dolayısıyla verdiğimiz mücadeleler rutin belediyecilik hizmetleri dışında bu kentte huzur ve güveni sağlama gayreti içerisinde olduk. Çok şükür çok büyük mesafeler de katettik. Ben öyle inanıyorum ki şu anda İYİ Parti çatısı altında verdiğimiz mücadele yine aynı minvalde bu kentin bir ve beraber olmasına yöneliktir. Tabi ki seçim dönemlerinde vatandaşımız değerlendirmesini yapacaktır. O konuda hiçbir siyasinin, insanların oyuna ipotek koyma hakkı da yoktur” ifadelerini kullandı.

 “BİZİM BAŞLATTIĞIMIZ HAREKET BU KENTİN BÜTÜNÜNE ŞAMİL BİR HAREKETTİR”

 Kocamaz konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizim başlattığımız hareket bu kentin bütününe şamil bir harekettir. Tabi ki bir mücadeleye girdiysek, bir siyasi partinin temsilcisiysek, geçmişte olduğu gibi şimdi de bulunduğumuz siyasi partinin Mersin’de en ileri noktaya gelmesi en büyük amacımızdır. Bu konuda vatandaşımıza güveniyoruz. Zaten yapılan anketlerde de İYİ Parti’nin trendi yükselmekte ve Türkiye’de dikkat çeken parti olarak İyi Parti görülmektedir. Bizim görevimiz Sayın Genel Başkanımızın bu gayretlerine destek vermek, onun emeklerini boşa çıkarmamak ve dediğim gibi Mersin’de partimizi en ileri noktaya getirmektir.”

Konuşmaların ardından partililerle birlikte ilçe başkanlığı binasından ayrılan Kocamaz Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası’nı, Engelliler Derneğini, Tarsus Otizm Derneğini ziyaret etti. Buradaki ziyaretlerin ardından esnafları tek tek dolaşarak hallerini, hatırlarını sorup sıkıntılarını dinleyen Kocamaz, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.