DOLAR
32,5488
EURO
34,8698
ALTIN
2.427,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C

65 yaş üstü vatandaşlara kitap sürprizi

65 yaş üstü vatandaşlara kitap sürprizi
11.05.2021 14:44 | Son Güncellenme: 17.05.2021 19:09
920
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara kitap sürprizi yaptı. ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adıyla Türk edebiyatının usta kalemlerinin öykülerinin derlendiği kitap, Büyükşehir ekipleri tarafından kapı kapı dolaşılarak yaş almış vatandaşlara ulaştırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara moral sağlamak amacıyla Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarına ait öykülerin derlendiği ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adlı bir kitap hazırladı. Kitap, okuyucularına kapı kapı dolaşarak teslim edildi.  Kitapları alan vatandaşlar duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdi.

“ÇOK İNCE BİR DÜŞÜNCE”

Aldığı kitap hediyesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Metin Ökten, “Çok teşekkür ediyorum. Zaten 1 yıldır pandemiden dolayı evden çıkamıyoruz. Yapacak bir şey yok. Bu çok iyi oldu. Vahap Başkanımıza selamlar” dedi. Metin Ökten’in eşi Nurten Ökten de Büyükşehir Belediyesi’nin kitap hediyesini,  “Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun” sözleri ile karşıladı.

“ÇOK GÜZEL BİR YAKLAŞIM”

Esin Togay, kitap hediyesinin çok güzel bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Çok teşekkür ediyorum. Kitaplarım arasında buna da güzel bir yer vereceğim. Şu pandemi döneminde de çok iyi oldu” diye konuştu.

Birbirinden değerli öykülerin yer aldığı kitap için teşekkürünü ileten Kamuran Homurlu, “Çok ince bir düşünce. Teşekkür ederim Vahap Başkan’a. Pandemi döneminde de çok sıkılmıştık. Faydalanırız inşallah bundan” ifadelerine yer verdi. Nuray Gürçam ise “Çok naziksiniz. Kitabınızı okuyacağım. Sayenizde kitaplığımıza yeni bir kitap geldi. Bu ince fikrinden dolayı Vahap Bey’e de teşekkür ederiz” dedi.

SALGIN BİTTİĞİNDE DAHA SAĞLIKLI GÜNLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kitabın arka kapağında yer alan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Salgını bitirmek için bir kez daha hep birlikte evde kalacağımız günlere giriyoruz. Amaç kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak ama bunun nasıl sabır işi olduğunu da biliyoruz. Bizim kültürümüzde tespih sabrı simgeler. Unutmayalım ki sabrın sonu da selamettir. Bu zor günlerde her türlü imkanımızla yanınızdayız. Güzel vakit geçirmeniz için hazırladığımız bu kitapta, Türk edebiyatının en değerli kalemlerinden birbirinden güzel öyküler var. Umarız bu kitap yıllar, nesiller sonra çocuklarınıza, torunlarınıza korona günlerini anımsatacak bir hediye olarak kütüphanenizde yer bulur. Salgın bittiğinde daha sağlık günlerde buluşmak dileğiyle.” (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.