DOLAR
32,2983
EURO
35,2191
ALTIN
2.238,00
BIST
8.816,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
19°C
Mersin
19°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

Başkan Özyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıya katıldı

Başkan Özyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıya katıldı
07.05.2021 12:19 | Son Güncellenme: 17.05.2021 19:10
1.287
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle düzenlenen ilçe belediye başkanları toplantısına katılan Mersin Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, pandeminin başından bu yana Yenişehir’de ihtiyaç sahibi binlerce ailenin yardım talebini karşıladıklarını söyledi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’nun, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldiği video konferans toplantısına katıldı. Başkan Özyiğit, pandemi süreci başta olmak üzere Yenişehir’de hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan ve bu zorlu süreçte binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yardım talebine cevap verdiklerini ifade eden başkan Özyiğit, “Pandemi sürecinde 15 çeşit temel ihtiyaç malzemelerini içeren kolileri vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu süreçte 12 bin aileye ayni yardım yapıldı. Ramazan ayı içerisinde 500 haneye 25 yıldır hizmet veren aşevimiz kanalıyla sıcak yemek servisi yapılıyor. Bunlar genellikle yaşlı vatandaşlarımızdan oluşan ailelere gidiyor. Ramazan ayında 5 bine yakın gıda kolisi dağıttık ama talep çığ gibi devam ediyor ve biz onları karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yenişehir Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi 700 ailenin yararlandığını kaydeden Başkan Özyiğit,  her ay 200 TL yükledikleri bu kartlarla ihtiyaç sahiplerinin yerel esnaftan alışveriş yaptığını dile getirdi.  Bu yıl üniversiteyi kazan 721 öğrenciye eğitim yardımında bulunduklarına da dikkat çeken Başkan Özyiğit, ayrıca yerel sanatçılara da destek verdiklerini söyledi. Başkan Özyiğit, “Tam kapama sürecinde de sosyal medya hesaplarından ve Yenişehir TV’den konser, tiyatro ve psikolog desteği verdiğimiz gibi bir mini televizyon çalışması başlattık. Buradaki amaçlarımızdan biri de vatandaşlarımıza dokunmak özellikle işsiz kalan müzisyenlerimize destek olmayı düşünüyoruz. Onları halkımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Yine aynı şekilde esnafımıza dokunmaya çalışıyoruz, kıraathane sahipleri çok mağdurlar yani bir yıla aşkın süredir iş yapamamaktadırlar. Onlara ayni ve nakdi yardım destek sağlamaya çalışıyoruz. Sokak hayvanlarının beslenme ve gıda takviyelerini yapmaya çalışıyoruz. Belirli istasyonlarda ve gönüllerle birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Öğrenci yurdumuzu tamamladık ve şuanda sağlık çalışanlarımızı orada ağırlıyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.