DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Şiddete, cinsiyet eşitsizliğine farklı bir bakış: Kırılgan İmge

Şiddete, cinsiyet eşitsizliğine farklı bir bakış: Kırılgan İmge
15.03.2021 11:29
1.367
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde hazırlanan Kırılgan İmge Güncel Sanat Sergisi açıldı. Sergiye, kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı bakış açılarıyla çeşitli yorumlar getiren 22 sanatçı, 50 eserle katıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi sanat galerilerinde sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Resim, heykel, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat medyumlarından oluşan Kırılgan İmge sergisi kapılarını açtı.

Kırılgan İmge sergisinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli de katıldı.

Başkan Özyiğit: Sanat galerileri boş kalmadı

Sanat galerilerinin açıldığı günden bu yana boş kalmadığına dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Kırılgan İmge sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz kadına şiddeti ve kadının ötekileştirilmesi unsurlarını taşıyan 22  sanatçının 50  kadar eserini barındırıyor. Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekan’ sergisi ve Frekans A sergisinden sonra bu bizim galerilerimizdeki üçüncü sergimiz.  Bu sergimizden çok daha farklı bir etkileşim aldığımı söyleyebilirim. Mersinli ve Yenişehirli hemşehrilerimi buraya davet ediyorum.” dedi.

Seçer: Sergiden çok etkilendim

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerle çok aktif rol oynadığını ifade eden ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sergide gerçekten çok güzel eserler var. Özgün eserler var. Çok yaratıcı. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim bu sergiden” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Yenişehir Belediyesi’nin Kırılgan İmge sergisine destek vermesi takdire değer. Sanatçıların da ellerine sağlık” dedi.

Sanatseverler, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan eserlerin yer aldığı sergiyi 9 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.