Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, 2021 yılının ilk 8 ayında 586 kişilik kadrosuyla toplam 15 bin 993 görevi tamamladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, bu yılın ilk 8 ayında toplam 15 bin 993 görevi yerine getirerek, hem kent genelinde hem de Türkiye’nin çeşitli illerinde hizmet verdi. Türkiye’de büyük üzüntü yaratan orman yangınlarında Aydıncık, Bozyazı ve Silifke’nin yanı sıra Muğla ve Antalya’ya desteğe giden ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel afetinde de canla başla görev aldı.
586 KİŞİLİK KADRO GÖREV BAŞINDA
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 Merkez, 13 ilçe Grup Amirliği ile 16 itfaiye istasyonu olmak üzere 30 noktada, toplam 586 personel ve 105 araçla görev yapıyor. İtfaiye Dairesi’nin 2021’in ilk 8 ayında tamamladığı görevlerin 4 bin 477’sini yangın müdahalesi, 3 bin 910’unu intihar, trafik kazası ve sel gibi olaylardaki kurtarma operasyonları, 5 bin 26’sını eğitim ve tatbikat oluştururken, 2 bin 580 bina ve iş yerine itfaiye ekipleri tarafından uygunluk raporu verildi.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ AFET ZAMANLARINDA TEK YÜREK OLUYOR
Büyükşehir İtfaiyesi, Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınlarında tüm birimleriyle seferber olmuş ve kentteki yangınların söndürülmesiyle birlikte ekiplerini Muğla ve Antalya’ya destek için göndermişti. Manavgat ve Muğla’da başlayan yangınlara 8 itfaiye personeli 3 itfaiye aracı ile müdahalede bulunan ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel felaketi için de kısa sürede bölgeye ulaşarak, 6 personel ve 2 araçla canla başla görev aldı.
Büyükşehir İtfaiyesi, son olarak Tunceli’de çıkan orman yangınına 3 personel ve 1 araçla destekte bulundu.
Araç filosunu genişletmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir İtfaiyesi, kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiği 20 itfaiye aracını bünyesine kattı.
ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Hem Büyükşehir Belediyesi personelinin hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek personelin eğitim alacağı Ata Eğitim Merkezi’nin alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yangın Eğitim ve Katılım Sertifikası’nın da verilmesi amaçlanan merkez için ihale süreci başlatıldı.
Büyükşehir’in itfaiye ekipleri ile MESKİ ortak çalışma yürüterek, MESKİ’nin belirlediği yerlerde hidrant kurulumu yaptı. Vatandaşlara hidrant kullanma eğitimi verilecek ve süreç tamamlandığında yangın hortumu dağıtılarak, yangınlara ilk müdahale yapılması sağlanacak. Gönüllü İtfaiyecilik Teşkilatı kapsamında ise gönüllü itfaiyeciliği yaygınlaştırmak ve olası olaylara daha hızlı ve etkin müdahale etmek amaçlanıyor.
3 İSTASYON DAHA AÇILACAK
Büyükşehir Belediyesi, olaylara daha kısa sürede müdahale edebilmek için 3 istasyon daha açıyor. Büyükşehir ayrıca 20 adet daha itfaiye aracını bünyesine kazandıracak. Çamlıbel’e sualtı ve su üstü kurtarma istasyonu ile Tömük, Tarsus ve Büyükeceli’ye de yeni istasyonlar açılması planlanıyor.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine arama kurtarma görevlerinde hem ekip arkadaşı hem de can yoldaşı olan 3 arama kurtarma köpeği ile Büyükşehir bünyesinde görev alan köpek eğitmenleri, 2021 yılında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak, sertifika almaya hak kazandı.