Mersin’in en büyük festivali olan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Narenciye Festivali tüm hızıyla sürerken, festivalin ilk saatlerinde yaklaşık 50 bin kişi ağırlandı.
Adnan Menderes Bulvarı Galatasaray Meydanı çevresindeki 70 bin dönüme kurulan festival alanına çocukları ile birlikte gelen aileler, çalan müzikler eşliğinde dans etti. Katılımcılar, zumba dans gösterisi, tahta bacak show ve Kibrit Kutusu konseri ile eğlendi. Açılan stantlarda yöresel ürünler ve el emeği göz nuru çalışmalar da görücüye çıktı.
Festival alanı ilk 3 saat içinde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlarken; greyfurt, portakal ve limonla süslenen kuş, tren, ahtapot, ejderha, balina, denizaltı ve helikopter figürleri de Mersinlilerin festival alanındaki fotoğraf stüdyosu haline geldi. Vatandaşlar figürlerin önünde fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir festivalin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Mersin ile özdeşleşmiş, ortak paydamız olan narenciye etrafında, kentimizin tüm dinamikleri olarak el ele verdik, tek vücut olduk. Festivalimiz böylesine güçlü birlik ve beraberlik ile Mersinimizin neler başarabileceğinin en somut, en güzel örneğidir.
İlmek ilmek işlediğimiz figürlerimiz ile tam bir görsel şölen sunuyoruz. Oluşturduğumuz bu narenciye dünyasında emek, ekip ruhu, dayanışma, hayal gücü, sanat ve enerji var.
Ülkemizde yapılan birçok meyve festivali var. Mersin Narenciye Festivali’ni diğerlerinden ayıran bir farklılığı var. Bu farklılık, narenciye ürünlerinin bizzat kendisinin süsleme aracı olarak kullanılmasıdır.
Süslemelerde kullanılan 100 bin kilogram, 500 bin adet narenciye var. Günde ortalama 70 kişi ile 10 bin saati aşan iş gücü var. Bu özelliği ile festivalimiz, Türkiye’nin ilk, tek ve en görkemli festivalidir. Buradaki ürünleri festival sonunda halkımıza dağıtacağız.”