Akdeniz Belediyesinin, bu yıl ikincisini düzenlediği “Karaduvar Balık Festivali’nin” ilk gününde binlerce insan, festivalin gerçekleştiği Karaduvar sahiline adeta akın etti. Mersin’in ilk balık festivali olma özelliği de taşıyan festivalde konuklara 5 ton sardalya ikram edildi.
Akdeniz Belediyesinin, ilkini 2019 yılında gerçekleştirdiği, pandemi nedeniyle 2020 yılında ara verildiği Karaduvar Balık Festivali’nin ikincisi yine aynı yerde; Karaduvar sahilinde binlerce insanın katılımıyla yapıldı. Ekmek arası sardalya alabilmek için stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, deniz kıyısına inerek, ikram edilen şalgamla birlikte keyifle balık-ekmeklerini yedi.
BALIK-EKMEK LEZZETİ, OYUN, EĞLENCE, MÜZİK HEPSİ BİR ARADA
Festivalde Başkan Mustafa Gültak da bir ocağın başına geçerek kendi hazırladığı sardalya-ekmekleri vatandaşlara ikram etti. Sahilde kurulan diğer stantlarda da belediyenin mahalle evlerinde kurs alan kadınlar tarafından yapılan el emeği, göz nuru ürünlerin satışı yapıldı. Konserler, gösteriler, çocuk etkinlikleri ve oltayla balık tutma da dâhil birçok alanda ödüllü yarışmaların organize edildiği festival renkli görüntülere sahne oldu.
“KARADUVAR BALIK FESTİVALİMİZ GELENEKSEL HALE GELECEK” Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Bir iddiamız var; Karaduvar, Türkiye’nin en önemli balıkçı kasabalarından biri. Karaduvar, Türkiye’nin en önemli balıkçı kasabalarından birisi. Burası, tüm balıkların çıktığı, karides, yengeç ve ahtapot gibi deniz ürünlerinin yetiştiği bir bölgemiz. Bir veya iki sene içinde Karaduvar Balık Festivali, Türkiye ve uluslararası çapta takip edilen geleneksel bir festival haline gelecek. 2019’daki ilk festivalimizde, 2 günde 50 bin kişiye ulaşmıştık. Bugün çok daha farklı rakamları bekliyoruz. Hava güneşli, ortam güzel ve insanlar akın akın geliyor. Burada balık kültürü var. Arap kardeşlerimizin kültürleri var, farklı mezeler var ve farklı coğrafyaların insanları burada yaşıyor. Bu da bir zenginlik; bu zenginliği tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Festivalimizin amacı da bu. Yaklaşık 10 stant kuruldu ve bunların 6’sı, sadece Karaduvar’da yaşayan hanımefendilere, ürettikleri ürünlerin satışı için ayrılmış vaziyette. Dolayısıyla bir katma değer de sağlamış olduk” dedi.