Şair Yazar Sait Dervişoğlu, Anadolu halk ozanlarını unutturmamak için onların belgeselini çekecek.
Mersinli şair, yazar ve iş insanı Sait Dervişoğlu, Anadolu halk ozanlarını unutturmamak ve gençlere sevdirmek için ozanların belgeselini çekecek. Dervişoğlu, Aşık Seyrani, Dadaloğlu ve Karacaoğlan başta olmak üzere birçok halk ozanının belgeselini çekecek.
Mersin’de yaşayan ancak Türkiye’nin bir çok bölgesinde sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve Ağrı’daki kız öğrenciler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde binlerce dezavantajlı öğrenciye pandemi sürecinde eğitimlerinden uzak kalmamaları için tablet bilgisayar dağıtan şair yazar Sait Dervişoğlu, bu kez Anadolu kültürünü genç kuşağa sevdirmek amacıyla Aşık Seyrani, Dadaloğlu ve Karacaoğlan başta olmak üzere birçok halk ozanının belgeselini çekecek.
Dervişoğlu, “Dervişin Yolu” ismini verdiği belgeseli ile isimleri unutulmaya yüz tutmuş Anadolu halk ozanlarını unutturmak ve gençlere sevdirmek için kendi ağzından okuduğu Develi’li Aşık Seyrani’ye ait “Ben Bu Aşkın Çilesini” türküsünün klip çekimini yaptı.
Yayına giren ve 3 dakika 10 saniyeden oluşan klip bir haftada Dervişoğlu’nun spotify, instagram, tweeter, facebook ve youtube sosyal medya hesaplarından toplamda 350 bin kişi tarafından izlenerek yoğun ilgi gördü. Dervişoğlu, her bölümde tanıtımını yaptığı ozanın o yöreye ait bir türküsünü kendi yorumuyla seslendirecek. Yaptığı Klip ve yapacağı belgesel ile ilgili Dervişoğlu şöyle konuştu: “Bu belgeseldeki asıl amacımız Z kuşağımıza Anadolu’yu ve en büyük zenginliğimiz olan özümüzü unutturmamak. “Dervişin Yolu” ile Anadolu’nun ücra köşelerinde halk ozanlarımıza ait sözün/şiirin dört duvar arasında kalmamasını sağlamak ve genç kuşağımıza Anadolu’yu ve türküleri sevdirmek, özünü unutturmamak için yola çıkıyoruz. İlk bölüme Develi’de Aşık Seyrani’yi anlatarak başlayacağız. Hedefimiz Âşık Seyrani gibi “gerçeği” söyleyen halk ozanlarımıza hak ettiği değeri ve yeri vermek, onları unutmamak, unutturmamak, memleketimizi türküler dolusu tanımak ve özümsemektir. Genç kuşaklarla Anadolu türkülerini yeniden buluşturmak için yola çıkıyoruz”