Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ilk bölgesel toplantısını Mersin’de gerçekleştirdi. Sendika üyeleri ve sektör temsilcileri toplantıda sorunlarına çözüm aradı.
EPGİS Bölgesel Toplantısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan toplantının açılışında yaptığı konuşmada akaryakıt sektörünün Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekti. “Akaryakıt sektörü durursa tüm Türkiye durur, hayat durur” diyen Kızıltan, MTSO’nun 10 No’lu Akaryakıt, LPG, Madeni Yağın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi’nin de bu nedenle sektörün sorunlarını çözmek, adına yoğun şekilde büyük özveriyle çalıştığını vurguladı.
“Yaptığım incelemede göreve geldiğimiz günden bu yana komitemizin yaklaşık 30’a yakın karar aldığını gördüm” diyen Kızıltan sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu kararların akaryakıt sektörünün çok daha ileri gitmesi, gelir dağılımının eşit ve dengeli olabilmesi, haksız rekabetin ortadan kaldırılabilmesi, yerel yönetimlerin devletin hükümetin uyguladığı, uygulamak istediği haksız rekabet yaratan, haksız kazanç oluşturan, sektördeki insanların ve vatandaşın sırtından fazla gelir elde etmek isteyen uygulamaların ortadan kaldırılması adına alındığını gördüm. Biz de komitemizin yönlendirdiği çalışmaların her zaman arkasında durduk.”
İZOL: “AKARYAKIT VE MÜTEAHHİTLİK ÜLKEYİ AYAKTA TUTAN SEKTÖRLER”
Akaryakıt ve müteahhitlik sektörüne Türkiye’de yanlış gözle bakılmasına rağmen ülkeyi ayakta tutan sektörler olduğunu kaydeden MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Böyle güçlü bir sendika ve dernek olduktan sonra her türlü sorunun üstesinden gelinir. Sektörün başarıya ulaşmaması mümkün değil” dedi.
KILIÇÇIOĞLU: “BİRLİKTE OLURSAK HAKLARIMIZI ALMA ŞANSIMIZ VAR”
EPGİS Genel Başkan Yardımcısı ve MTSO Meclis Üyesi Sabahattin Kılıççıoğlu ise sektör sorunlarına değindi. Sektörde uygulanmaya başlanan taban fiyatın verdiği zararlara dikkat çeken Kılıççıoğlu, “Bu karar bizi çok üzdü. Elektrik, istihdam gibi girdi maliyetlerimizin hiçbiri düşmezken sektöre yönelik böyle bir uygulama başlatıldığını her ortamda anlattık. Hükümet bazında dile getirirdik ve taban fiyat uygulamasının doğru olmadığı her tarafta kabul gördü. Bu nedenle birlikte olmamız, birlikte hareket etmemiz, böyle toplantılar düzenlememiz çok önemli” dedi.
AKGÜL: “MERSİN, AKARYAKIT DEPOLAMADA TÜRKİYE’DE BİR NUMARA”
Mersin Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül Mersin’in akaryakıt sektörü için önemini özetledi. 1 milyon 840 bin nüfuslu bir kent olan Mersin’de 328 akaryakıt istasyonu bulunduğunu bildiren Akgül, araç sayısının ise 619 bin olduğunu belirtti. İstasyon sayısının çok fazla olduğunu kaydeden Akgül, akaryakıt depolama alanında da Mersin’in Türkiye’de ilk sırada olduğunu açıkladı. Karaduvar, KazanLI ve Adanalıoğlu’da toplam 1 milyon 250 bin metreküp üzerinde depolama alanı olduğunu ifade eden Akgül, “Türkiye’nin toplam depolama alanı 3 milyon 300 bin metreküp. Bu da Türkiye’deki gücümüzü gösteriyor” dedi.