Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Avrupa Gençlik Yılı ve 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla 16-17-18 Mayıs 2022 günlerinde, üniversite ve meslek yüksek okulu öğrencilerine yönelik Synchro Game, Dijitalleşme, Endüstriyel Tasarım ve Tersine Mühendislik Uygulamaları Atölyesi Programı gerçekleştiriyor.
Avrupa Komisyonu Başkanı, 2022 yılını Avrupa Gençlik Yılı olarak ilan etti. Yıl boyu gençlerin katılımı ve diyalogu, genç istihdamı ve girişimciliği, gençleri bilgilendirme ve dijitalleşme, iklim değişikliği ile sürdürülebilirlik alanında çeşitli faaliyetler düzenlenecek.
Bu çerçevede Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi 16-17-18 Mayıs 2022 günlerinde Synchro Game, Dijitalleşme, Endüstriyel Tasarım ve Tersine Mühendislik Uygulamaları Atölyesi Programı gerçekleştirecek.
Üretimin dijital dönüşüm sürecini deneyimlemeye imkan tanıyan, kaynakları verimli kullanarak, çevre dostu üretim sürecini tanıtan, birlikte üretmeye odaklanan program, MTSO’da yoğun ilgi ile başladı. Mühendislik fakültelerinin endüstri, makine, mekatronik, otomasyon, elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümleri öğrencileri ile meslek yüksekokullarının makine, otomasyon, elektrik – elektronik, mekatronik teknik programlarında yer alan öğrencilerin katıldığı etkinlikte öğrenciler gün boyunca eğitim alıyor.
Oyunlaştırılarak, düzenlenen atölye çalışmalarıyla verilen eğitim, ayrı günlerde 3 farklı grup için düzenlenecek. Eğitimin detayları şöyle:
Synchro Game
Enerjiyi verimli kullanan, çevre dostu sistem işletimini amaçlayan Almanya merkezli bir üretim oyundur. Yalın üretim (lean manufacturing) süreçlerinde, kaynakların verimli kullanımını sağlayan, daha az israf ve kayıpla, müşteri talebinden başlayıp, satın alma, üretim ve sevkiyat dâhil olmak üzere tüm süreçlerin daha verimli kılınmasını deneyimlemek için tasarlanmış, %100 uygulamalı bir eğitim programı. Yalın üretimin yaşanarak öğrenildiği bu oyunda, müşteri talebinden başlayan, üretim süreçleri ve ürün teslimine kadar her bir rol katılımcılara dağıtılır. Oyundaki bütün birimler daha az kaynak (ekipman, enerji, zaman, alan vb.) harcayarak ürün üretebilmeyi ve değer teşkil eden faaliyetlere odaklanabilmeyi amaçlar.
Dijitalleşme, Endüstriyel Tasarım ve Tersine Mühendislik
Bir ürün tasarlamak istediğinizde, ona en uygun ortamda çizim yapın! Solidworks programının sunduğu çizim modülleriyle çalışmanın getirdiği avantajların bize neler sunduğunu bu etkinlikte görün.
Tersine Mühendislik Uygulamaları
Tasarladığınız ürünün doğru üretilip üretilmediğini bilmek mi istiyorsunuz? Bir ürünün yedek parçasını mı arıyorsunuz? 3 Boyutlu Optik Tarayıcılarla, ürünü olduğu gibi bilgisayara aktarabilirsiniz.
Tasarımdan Üretime
Mesai kavramı olmayan 3 Boyutlu Yazıcılara tasarladığınız modeli üretime gönderin ve endişelenmeyin. IOT uygulamalarıyla baskının durumunu istediğiniz an kontrol edin.
Ürününüz ağaç ya da metal ise CNC Freze Tezgâhında talaş kaldırma yöntemi ile prototipinizi üretebilirsiniz. Katı modelinizi CNC Freze operasyonlarını düzenlediğiniz “CAM-Bilgisayar Destekli Üretim” programında üretime hazır hale getirin ve gerisini CNC tezgâha bırakın.