DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Barış’la Açık Büfe 3 yıl sonra yeniden yayında

Barış’la Açık Büfe 3 yıl sonra yeniden yayında
19.07.2022 11:46
308
A+
A-

Radyo Metropol ve yapımcı Cihan Barış Budak, radyoda sabah kuşağı geleneğini sürdürmekte kararlı

 

Radyo Metropol’ün sevilen programlarından Açık Büfe, 3 yıllık aranın ardından yeniden dinleyicilerle buluştu. Mersin’de sabah programı geleneğini sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen program yapımcısı Cihan Barış Budak, “Yerel radyoların birçoğunda maalesef sabah kuşağı programları kalktı. Oysa radyolar şehir sakinlerini sabahın erken saatlerinde selamlayan arkadaşlar gibi olmalı. Bu geleneği sürdürmek istiyoruz” dedi. Açık Büfe programı her sabah 07.00-09.00 arasında Mersinlilerle buluşuyor.

Mersin’in en eski radyolarından biri olan Radyo Metropol, yakın zamana kadar sabah kuşağı programlarıyla dikkat çekiyordu. Açık Büfe adını verdiği programda Cihan Barış Budak da adını en iyi sabah kuşağı programcıları arasına yazdırmıştı.

Cihan Barış Budak 3 yıl önce radyoculuk mesleğine ara verdi. O süreçte şehirde birçok radyo da sabah kuşağı programlarını kaldırdı.

Radyoların adeta birer müzik kutusuna döndüğü, birçok yerel radyonun frekanslarını ulusal radyolara kiralamak zorunda kaldığı bir dönemde Radyo Metropol, sabah kuşağı programları için yeni bir adım attı ve Cihan Barış Budak’ın hazırlayıp sunduğu Barış’la Açık Büfe programının yayınına başladı.

Artık Mersinliler, sabah 07.00’de radyolarını açıp 101.8 frekansına geldiklerinde Cihan Barış Budak’ın sesiyle karşılaşıyor.

2 saat süren program boyunca Mersin’in hava ve yol durumundan yerel gazete manşetlerine, sanat dünyasındaki gelişmelerden gündelik ekonomiye dair her konuda sohbetler yapılıyor. Dinleyiciler de sosyal medya ve watsap üzerinden yayına katılabiliyor.

 

“3 YIL SONRA YUVAYA DÖNDÜM”

 

Programın yapımcısı ve sunucusu Cihan Barış Budak, “Barış’la Açık Büfe programına ilk 2014’te başladım. 10.00-12.00 saatleri arasında yapıyordum. Öncesinde Barış’ın Not Defteri ve Barış’la Yalnızlık Seansı programlarını sundum. Onlar 21.00-23.00 saatleri arasındaydı. Gece programından sabah programına geçmek o dönem farklı bir deneyim olmuştu benim için. Ama zamanla dinleyicilerimle beraber sabah saatlerinde güzel bir aile olduk. Daha sonra 07.00-09.00 saatleri arasına geçtim. Barış’la Açık Büfe’yi 2019’a kadar sürdürdüm. 2019’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayınca radyoyu bırakmak zorunda kaldım. Bir ay kadar önce belediyeden istifa ederek radyoya geri döndüm. Programımız 4 Temmuz’dan bu yana hafta içi her sabah devam ediyor. Radyoya 2012’de Radyo Metropol’de başladım, 2018’de Karnaval Media Group bünyesindeki Süper FM, Metro FM ve JoyTürk gibi radyolarda staj yaptım. 3 yıl aranın ardından yuvaya geri döndüm, 101.8 frekansında Barış’la Açık Büfe’yi yeniden başladı” dedi.

 

“YENİDEN ŞOFÖR KOLTUĞUNA OTURMAK GİBİ”

 

Radyo programı yapmadığı sürece eksikliğini çok hissettiğini kaydeden Cihan Barış Budak, “Teknik masa biraz şoför koltuğu gibidir. 4 Temmuz’da o masaya oturup ilk anonsu yaptığımda ayağımı yavaşça debriyajdan çekip hafifçe gaza basıyorum gibi hissettim. Sosyal medyada da programa başladığımı duyurdum. Eskiden beni dinleyenler sağ olsunlar 4 Temmuz’dan bu yana düzenli olarak dinlemeye, mesaj göndermeye devam ettiler. İlk kez dinleyenlerin mesajlarıyla da sıcak bir karşılamayla yeniden başladığımı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

“BİR GELENEĞİ SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Mersin’de sabah programı geleneğini sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen program yapımcısı Cihan Barış Budak, “Yerel radyoların birçoğunda maalesef sabah kuşağı programları kalktı. Oysa radyolar şehir sakinlerini sabahın erken saatlerinde selamlayan arkadaşlar gibi olmalı. Bu geleneği sürdürmek istiyoruz” dedi

 

“BÜFEDE MENÜ ARTIK DAHA ZENGİN”

 

Cihan Barış Budak, Barış’la Açık Büfe programında dinleyiciyi nelerin beklediği konusunda ise şunları söyledi:

“Radyodan dinleyicilere aslında bir açık büfe sunuyorum. Açık büfe kahvaltılarda çayın yanında türlü türlü kahvaltılık ürünler eşlik eder. O ürünlerden bazıları çok serttir, normalde ‘kahvaltıda yemem’ diyeceğin ürünlere de denk gelirsin. Bizim program da biraz öyle. Gündemde sert gelişmeler varsa, program da bazen sert geçebiliyor. Program genellikle atıştırmalık bilgiler, tadımlık muhabbetle gidiyor. Ama tüm bunlar olurken programa demli bir çay tadındaki sıcacık şarkılar yön veriyor. Ekseriyetle şarkıları soğutmamaya özen gösteriyorum. Şu ana kadar Çelik, Cem Belevi, Tuğba Yurt gibi çok sayıda sanatçı telefon bağlantısıyla programıma konuk oldu. Sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini stüdyoya konuk aldım. Konser biletleri hediye ettim, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında bilgilendirici röportajlar sundum. Özetle; Barış’la Açık Büfe’de bundan sonra da menü zengin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.