DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Mersin’de musluktan su içilir mi?

Mersin’de musluktan su içilir mi?
15.07.2022 13:50
304
A+
A-

MESKİ Genel Müdürlüğü, kentin tüm noktalarında içme suyu şebeke sularının kontrolü çalışmalarına devam ediyor. MESKİ ekipleri, periyodik olarak denetimler gerçekleştiriyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, il genelinde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonlarını gerçekleştirerek, su kalitesine önem veriyor. MESKİ’nin düzenli olarak sürdürdüğü çalışmalar sayesinde Mersinliler, suyu musluktan gönül rahatlığıyla tüketiyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentin tüm noktalarında titizlikle yürüttüğü çalışmaları örnek almaya devam eden MESKİ, Türkiye’nin en dağınık coğrafyasına sahip illeri arasında yer alan Mersin’in tüm noktalarında dağıtılan içme ve kullanma sularını, mühendisleri ve teknik ekiplerinin üstün gayretleri ile düzenli olarak kontrol ediyor. Araçların giremediği muhtelif bölgelerde de MESKİ ekipleri tarafından, çok zor şartlarda dahi taviz vermeksizin klorlama işlemi yapılıyor.

 

3 YILDA TOPLAM 9 BİN 58 NOKTADAN NUMUNE ALINDI

 

Mersin merkezinden en uç kırsal kesimlerine kadar ulaşan MESKİ ekipleri, araçların gidemediği yerlerde insan gücüyle klor ikmallerini gerçekleştirerek, şebeke kontrollerini sağlıyor.

MESKİ ekipleri, 1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 9 bin 58 noktadan numune alımı ve 153 bin 233 parametre kontrolü gerçekleştirdi.

MESKİ, Mersin’in tüm ilçelerinden periyodik olarak numuneler almaya devam ederken, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da içme ve kullanma suları sürekli olarak izleniyor.

Ayrıca, MESKİ’ye ‘Alo 185’ çağrı hattı üzerinden ulaştırılan şikâyet ve talepler üzerine alınan numunelerin analizlerinin genelinde, suyun değerlere uygun olduğu gözlemleniyor.

Uygun çıkmayan suların ise binanın kendi deposunun kirli olmasından kaynaklandığı ekipler tarafından tespit ediliyor.

Suyun kalitesinin izlenmesi ve kontrolü için gerekli çalışmaları sürdüren MESKİ sayesinde, vatandaşlar şebeke sularını gönül rahatlığıyla tüketmeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.