DOLAR
32,3360
EURO
35,1748
ALTIN
2.245,09
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
17°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Seçer, Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katıldı

Seçer, Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katıldı
01.07.2022 12:07
219
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılarak, genç hekimlerin mezuniyet heyecanlarına ortak oldu.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, dekan yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşmalar yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Aranızda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Hep birlikte genç mezunların mutluluklarını paylaştıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Üniversiteler özgür düşüncenin rahatça konuşulabildiği bilim platformlarıdır. Zaten özgürce muhakeme etmedikçe, konuşmadıkça, irdelemedikçe, eleştirmedikçe bilim olmaz, düşünce gelişmez ve demokrasi hiç olmaz. Zaten demokrasinin yeşerdiği, geliştiği, zenginleştiği alanların en önemlilerinden biri de üniversitelerdir. Onun için özerk üniversite; siyasetin etkisinde olmayan, talimatla iş yapmayan, özgürce düşünen, sadece bilimin ışığında yürüyen ve Mustafa Kemal’in izinden giden” dedi.

Seçer, “Burada anne babalar var. Herkes çok mutlu değil mi? Neden? Hangi anne baba istemez ki evladı doktor olsun, ama her anne babanın isteği yerine gelmez, gelemez, mümkün değil. Doktor olacak insanın küçüklüğünden beri iyi yetişmesi lazım. Yıllardır emek veriyorlar. Sadece burada 6 yıl okumak değil onların emeği, yılların emeği var. Elbette ki dolular, elbette ki üzgünler, elbette ki eğitimin durumunu, çalışma koşullarını, mesleki yaşamda karşılaştıkları şiddeti, geçim sıkıntısını konuşacaklar. Herkesten önce bunların hakkı” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ MERSİN’İ TERCİH ETMEKLE ÇOK İYİ YAPMIŞ”

Şehir dışından gelen anne babalara da seslenen Başkan Seçer, “Çocuklarımız Mersin’i tercih etmekle ya da Mersin’de bir üniversiteyi, hele hele Mersin Üniversitesi gibi çok değerli bir üniversiteyi tercih etmekle çok iyi yapmış. Mersin güzel bir kent. Mersin’in havası, suyu güzel. Diğer şehirlere göre de daha ucuz bir kent. Mersin demokrasi kenti. Mersin her şeyden önemlisi Türkiye’nin özeti bir insanlık kenti. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından şu nedenle, bu nedenle, geçim nedeniyle, terör nedeniyle, şiddet nedeniyle ya da dışlanmışlık nedeniyle bölgesini terk etmiş, çocuklarına daha iyi istikbal aramak için gecesini gündüzüne katan ailelerin gelip yerleşip oluşturduğu bir kent. Onun için burada insanlık zirve yapmıştır. Çünkü burada çalışan insanlar vardır. Halden anlayan insanlar vardır. İnsanlık tanımına uyan bir topluluktur Mersin’de yaşayan halk topluluğu. Onun için isabetli olmuş. Bu kadar Mersin’i övmem doğal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım ama gerçekleri söylüyorum, kalbimden konuşuyorum. Birkaç hafta sonra üniversite sınav sonuçları belli olacak. İnşallah gençlerimiz tercihini Mersin’den yana kullanır” dedi.

“BİZİ ELBETTE GÜZEL GÜNLER BEKLEYECEKTİR”

Mersin’in bir üniversite kenti olması için çaba gösterdiklerinin vurgusunu da yapan Başkan Seçer, “Biz de elbette Mersin’in bir üniversite kenti olması için, çocuklarımızın daha rahat ortamda eğitimlerini, öğretimlerini sürdürmesi için her şeyi yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki onların hayatı kolaylaşsın, kendilerini Mersin’de özgür hissetsin, iyi hissetsin, emin ellerde hissetsinler diye bunu kendimize görev edinmişiz ve yerine getiriyoruz. Son söz; o kadar güzel değerlendirmelerin, konuşmaların üzerine bir şey koymak istemiyorum. Ben siyasetçiyim ama burası siyaset yapılacak bir alan değil, onun da farkındayım. Yalnız çocuklarımıza bir cümle etmek istiyorum; demokrasilerde çareler tükenmez, her şeyin bir çaresi vardır. Bizi elbette güzel günler bekleyecektir. Bu sıkıntılı günler de aşılacak ve Türkiye daha rahat bir ortama erişecektir” diye konuştu.

“EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya da konuşmasında, “Herkesin emeğinin karşılığını aldığı, başarının haklı gururunun yaşandığı bir an. Biz toplum olarak aslında ekip çalışmasına çok yatkın değiliz ya da çok istekli değiliz, ama bugün buradaki sonuç gerçekten bir ekip çalışmasının ürünü. Bu ekibin en önemli bileşeni mutlaka ki öğrencilerimiz, mezunlarımız ama velilerimizin ve öğretim üyelerimizin hakkını da inkar edemeyiz” dedi.

GENÇ HEKİMLERDEN ATATÜRK’E SELAM

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün de, “ ‘Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır’ diyen ve burada kendimi özgürce ifade etmemi sağlayan, ilkeleri ile yolumu aydınlatan, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve saygı ile anıyorum” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından, sembolik son ders ve Hekimlik Andı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’ün yaş kütüğüne dönem plakasını çakması ile süren programda mezun olacak hekimlerin hatıra fotoğraflarının sunumu izlendi. Son olarak ise mezun olan hekimlere temsili diplomalar takdim edilirken, Başkan Seçer de Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’e plaketini ve hediyesini takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.