DOLAR
32,1798
EURO
35,1925
ALTIN
2.228,81
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
19°C
Mersin
19°C
Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

“Yılmaz Güney Gençlik Merkezi, kız öğrenci yurdu olarak da hizmet verecek”

“Yılmaz Güney Gençlik Merkezi, kız öğrenci yurdu olarak da hizmet verecek”
01.07.2022 11:29
324
A+
A-

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, yenileme çalışmaları bitmek üzere olan Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’ni 400-500 kapasiteli kız öğrenci yurduna dönüştürebileceklerini belirterek; “Üniversite kazanıp kentimize gelen kızlarımızın yurt bulamadığı için memleketlerine geri dönmelerini istemiyoruz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Kazanlı, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerini ziyaret etti, hem yapılan ve yapılacak hizmet ve yatırımları anlattı hem de muhtarlar ile vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinleyip en kısa zamanda çözümü için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Ziyaretlere AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti. İlk olarak söz alan muhtarlar, mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ederek, kalan hizmetlerin de en kısa sürede yapılmasını istedi.

“Kalan hizmetleri tamamlamak için bütçemizi zorlayacağız”

Akdeniz’de barışı, kardeşliği ve huzuru yeniden tesis ettiklerinin altını çizen Başkan Gültak; “Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayırım yapmadan her mahallemize ihtiyacını duyduğu hizmet ve projeleri, bütçemiz ve imkânlarımız oranında sunmaya devam edeceğiz. Yaz-kış demeden seçildiğimiz günden beri halkımızın içindeyiz. Sahadan ve muhtarlarımızın emrinden ayrılmadım. Ara vermeden mahallelerimizi ziyaret ediyor, vatandaşlarımızı dinliyoruz. Böylece hem yaptığımız hizmetleri yerinde inceliyor, bir yandan da söz verdiğimiz halde yapamadıklarımızı görüyor, nedenini anlatıyoruz. Elbette eksiklerimizi, yetişemediğimiz hizmetleri tamamlamak için de bütçemizi zorlamaya devam edeceğiz” dedi.

“İki yıldır borçlanma istemedik, kendi yağımızda kavrulduk”

Geçen ayki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, yönetimin 310 milyon TL’lik borçlanma talebinin bizzat kendisinin uğraşları sonucu Cumhur İttifakı Meclis üyelerince onaylanıp borçlanma yetkisinin verildiğini vurgulayan Başkan Gültak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 310 milyon TL borçlanma almasını sağlayan kardeşiniz benim… Büyükşehir’in de (bütçede) sıkıntıları var. Biz de 50 milyon TL’lik borçlanma istedik. İki senedir de borçlanma istemedik, kendi yağımızda kavrulduk. Tüm meclis üyelerimize de sesleniyorum; umarım 50 milyonluk borcu da kırpmazlar. Çünkü kırpılırsa kabul etmeyeceğim. Muhtarlar beni terletti, asfalt, kaldırım, yol hizmeti bekliyorlar. Borçlanma yetkisi verilir verilmez, Temmuz ortasından itibaren asfalt, yol, kaldırım hizmetlerine yeniden hız vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın 20 yıldır yaşadığı imar sıkıntısı bitecek”

Yaklaşık 20 senedir Mersin’in imar sıkıntısı olduğunu ve hiç kimsenin imar alamadığını ifade eden Başkan Gültak; “Özellikle de Akdeniz’de bu sorun çok büyüktü. Tarım görüşü gerekiyordu. Lütfi Elvan Bakanımız ile birlikte çabalarımız sonucunda 2021 yılında Tarım Bakanlığı bu bölgelerin çoğunluğunun imarına izin verdi. Büyükşehir’de; Kazanlı’yı ilgilendiren 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının ön görüşmeleri yapılmış, sıkıntılar çözülmüş. Haftaya bizim bürokratlarla toplanıyorlar. Kazanlı ve diğer bölgelerin 1/5000’liğini Temmuz ayı Meclisi’ne yetiştirmeye çalışıyorlar. Ardından biz de 1/1000’lik uygulama imar planlarını yapacağız. Dolayısıyla 20 yıldır Kazanlı ve civar bölge halkı imar sıkıntısından dolayı ruhsat alamazken, önümüzdeki sene bu bölgelerin tamamının imar sıkıntısı bitecek. Dolayısıyla arazileriniz daha da değerlenecek ve kaçak yapı sorunu da ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

“Kazanlı’ya FİFA standartlarında bir saha kazandırdık”

Başkan Gültak, belediyenin Kazanlı’ya kazandırdığı spor tesisi hakkında da bilgi vererek, şöyle konuştu; “FİFA standartlarında büyük bir saha ve tesis. Her şeyi bitti. Burada hem Kültür Müdürlüğümüz hem de biz, bu işi Kazanlı’daki kulüpler ve muhtarlarımızla birlikte sürdüreceğiz. Sahanın kullanılmasını sizler sağlayacaksınız. Kazanlı’da futbol çok seviliyor. Dolayısıyla burada yaşayan sporcuların ve sporseverlerin sahayı kullanmasını hep birlikte sağlayacağız.” Kazanlı Spor Tesisinde, amatör lig maçlarının yapılması için başvuru yaptığını da belirten Başkan Gültak, oluşacak hareketlilikle bölge esnafının kazancının artacağını söyledi.

“Geçmişten gelen borç, benim ve vatandaşlarımızın sırtında”

Akdeniz Belediyesi’ni 2019 yılı seçimlerinden sonra 232 milyon TL borç ile devraldıklarını hatırlatan Başkan Gültak, İller Bankası’ndan gelen bütçenin maaşları dahi karşılayamadığını söyledi, bu nedenle emlak geliri ve diğer vergilerin de hizmete dönüşemediğini dile getirdi. Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İller Bankası’ndan geçen ay belediyeye aktarılan gelir 7,8 milyon TL’dir. Fakat vergi ve SSK hariç çıplak maaş giderlerimiz ise 8 buçuk milyon TL’yi bulmaktadır. Dolayısıyla üzerine para koyup ancak maaşları ödeyebileceğiz. Sırtımızda geçen 20 yılın borçları var. Son 20 yılın ödenmeyen SSK ve vergi borçları… Bu borç, hem benim hem de siz vatandaşlarımızın sırtına kalmış. Biz, yaptığımız hizmet ve yatırımların çoğunu da bürokratlarımızla projelendiriyoruz. Ankara’ya gidip proje karşılığı para getirip hizmet yapabiliyoruz.”

“Tesiste, saatte 160 ton asfalt üretilecek”

Ağır borç yüküne rağmen hem hizmet ürettiklerini hem de ilçeye yatırımlar yaptıklarını vurguladığı açıklamasında Başkan Gültak, kent merkezindeki hiçbir ilçe belediyesinde olmayan bir asfalt şantiyesini, 1 lira dahi ödemeden hibe yoluyla Akdeniz’e kazandırdıklarını anlattı; Kürkçü Mahallesi’nde kurulan şantiyede saatte 160 ton sıcak asfalt üretileceğini sözlerine ekledi.

“Yılmaz Güney Gençlik Merkezi, yurt olarak da hizmet verecek”

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de konuyu görüştüğünü kaydeden Başkan Gültak, baştan sona yenilenen Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’nin, 400 ila 500 kapasiteli kız öğrenci yurdu olarak da hizmet vermesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Gültak, “Üniversite kazanıp kentimize gelen, ancak yurt veya (kiralık) ev bulamayan kızlarımızın, memleketlerine geri dönmelerini istemiyoruz. Bu büyük hizmeti gençlerimize kazandıracak olmaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların da taleplerini anlatmasından sonra Başkan Gültak, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, karşılaştığı çocukları hediyelerle sevindirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.